Berpantang czer

Saje nk buat luahan. Lepas bersalin czer ni, bdn weak sgt . Xmcm bsalin normal. Sedih sgt. Nk baring susah, nk bgun dr baring susah. Tido telentang , sakit pinggang jgn ckp la ... Sedih sgt.. elok bdn xde sakit cmni, bile kne czer jd weak. Nk jln susah , duduk lame Sakit bontot, susukan anak sakit perut, bdiri lame pun sakit.. 😭😭 batuk, bersin, ketawa sume susah. Nk angkat kaki mase baring pun xleh😭 betol2 down dgn keadaan mcmni..

Berpantang czer
72 Các câu trả lời

Saya alhamdulillah czer tak rasa sakit lgsg. Beranak hosp govt, doc jahit cantik kemas, pain killer cukup utk manage pain .. cuma mmg kene jalan slow slow the first 2 weeks sbb nak cepat baik, mandi pun cover supaya xbasah area operate, cepat luka kering cepat baik. 3weeks ada CL jaga, mostly jaga baby waktu siang.. mlm baby saya jaga and susukan.. saya 50% bf direct latch dgn 50% fm.. jadi x penat xstress..first 10days mmg saya xurut, CL tuam badan and blow dry rambut saja lps mandi.. saya mkn supplement zat besi, magnesium, calcium and vitamins sbb masa pantang xboleh mkn byk.. saya makan nasi sayur rebus dgn ikan bakar shj..ayam daging xmakan.