layanan ayah dengan suami

saja nak luah perasaan.. kadang rasa sedih sebab walau dah berkahwin pun ayah tetap layan apa keiginan kita nak pulak time pregnant ni.. tak pernah pun dia merungut ke marah ke apa.. berbeza dengan suami kadang kadang selalu marah marah n kata kita mengada mengada..😭😭

13 Các câu trả lời

Hurm, kdng2 sedih sgt. Byngkn bapa kte, adakala xperlu ckp dtg da mknn or minuman kte nk. Tp dgn uzben, mnx pon kne marah. Bila prgi appointment kkia/hospital, bkn kehendak kte nk appointment kerap ke apa, last2 tiap kali p appointment asyik kne marah, kdng2 kne sergah. Sedangkn dgn abh , mnx la bwa prgi mne, dua tiga kali kluar pon xprnah lg kne marah. Bila uzben tnye nk apa, n kite kirim, dy balik dy marah2 kata bende susah cri, sdngkn dgn abh xprnah lg dy marah. Bila pregnant ni, sbb slalu sgt uzben marah2 n mmbentak. Last2 mngidam la mcm mne, mmg xde la nk dy belikn. Rela beli grab/panda or kdng2 cite smbil lalu dgn abh, n dy akn belikn. Mmg org ckp xleh nk bandingkn suami n bapa, tp ketara sgt prbezaan. Cthnye, bila kte sakit, mak bapa smpai xleh tdo, dgn uzben..hurm, kne marah balik ada la. Katanye slalu sakit. Pd hal sbelom kawen mmg da bgtau ada mslh ksihatan sekian2. Bkn xbgtau n bkn dy xtau. Awt lps kawen lain plak. Penat sgt. Kne time pregnant ni, jd mcm tu, mmg rse nk give up, rse nk cerai smua ada

Di rumah ibubapa kita sentiasa adalah little princess dan dirumah sendiri kita ialah queen for the king..maksudnye x sama lah layanan jika dibandingkan antara mereka sbb oerumpuan darjatnye akan berubah ikut masa sis...ada masa king manjakan kita hanya di time tertentu dan kembali menjadi king kerana dia ketua rumah bg kita..dan kita pulak terpaksa mengambil tanggungjawab queen dirumah kita kendalikan apa yg patut sbg tanggungjawab peranan kita..itulah hidup sis bagi semua perumpuan,,mula isteri pastu ibu dan jika panjang umur jd nenek pula..till our own parents alive v hv everythg in world include their duas....blessing too..thats short life experiencing in relation v hv..gado ke apa pun ttp ibu dan bapa yg blh forgive n forget...n manjakan kita tak kira umur kita meningkat mana pun..

Teringat pula arwah abah saya.. jangan tersebut, eh, sedapnya makanan tu.. teruslah abah beli 😢 Kalau adik-beradik yang lain share gambar makanan dan sy reply, sedapnya.. nanti bila turn sy balik kampung, terus abah minta mak buatkan juga untuk saya @ beli makanan tu.. Pernah kawan cakap nak makan kuih yang mak sy buat. Pun abah dan mak layankan kehendak tu. Sabar ye awak.. mungkin suami tak faham macam mana erti mengidam tu. Doa bagi suami rasa apa itu mengidam, nanti dia sedar macam mana rasanya bila tak dapat.

Betul tu sis. Ayah dgn suami org yg lain. Ayah tak pernah cakap tak boleh. Ayah akan sedaya upaya berikan yg terbaik utk kita. Sabarlah sis. Bila minta burger dikatanya kita mcm budak-budak. Burger mmg mkn budak ke? Rasanya seluruh dunia org dewasa yg mkn kan. Hari-hari masak, salah ke nk merasa burger org jual? Untungnya sis masih ada ayah. Sy dh takde ayah, xde tmpt mengadu & suruh ambil sy.

Bagitau suami , kalau takboleh nak bagi atau layankan apa awak nak . Ayah awak ada , sekarang nak apa bagitau ayah awak biarkan suami awak tu , memang syurga awak bawah tapak kaki dia . Habis nanti awak yang stress , murung lah apa . Bukan dia nak kisahkan . Tak pasal effect pregnancy awak takpun terbawa masa pantang dah satu hal .

Bincang elok2 dgn suami. Kena ada ilmu komunikasi berkesan. Minta suami sama2 baca/ tonton pasal kehamilan dan keibubapaan. Dlm apps ni banyak artikel dan video pasal kehamilan dan keibubapaan. Ajak tengok sama, atau bacakan untuk dia/ buka sound kuat.

kalau awal² dah sedar perbuatan suami & keluarga nya x boleh pakai x paya teruskan tapi kalau sanggup bertahan teruskan sahaja pilihan ada d tngan. sbb merungut @ mnyesal d kemudian hari x guna lg² kalau dah ada ank.

2y trước

kite manusia biasa, kdg2 kite khilaf x tahu true colour sehinggalah tido sebantal. saya faham perasaan puan sbb pernah alami yg sama. kdg2 rasa menantu yg dibenci dan rasa mcm kite rampas anak dia. tp kite serahkan semua pd Allah. Allah sebaik perancang. Bykkan bersabar dan berdoa buka pintu mereka utk kita.

yesss sebab selamanya kite still baby girl pada mata seorang ayah...pengorbanan dia untuk anak perempuan ...dia tak kan pernah merungut sekalipun walaupun dia selalu susah untuk kite 💕

cakap dekat suami, kalau camtu perangai, hantar awak balik rumah family. time pregnant ni takboleh stress stress, perlukan ketenangan.

cakap dekat suami, yg awak kandungkan tu anak dia, kalau tak boleh terima, pergi buat vasectomy..