Luah perasaan

Kadang tu penat, terkejar kejar nak masak untuk mertua, masak untuk anak since dia baru masuk 6 bulan. Kita ni kadang masak, tapi tak sempat nak makan sebab anak asyik merengek. Bila nak makan, mertua suruh layan anak dulu padahal suami ada dengan anak. Kita ni pulak full bf. Penat rasanya duk ngan mertua ni. Kita dah ikut kehendak dia, masak ikut waktu makan dia, tu pun nak bising lagi. Dengan anak dia, taknak pulak dia bising. Nasib baik ni nak balik mengundi. Ada alasan nak balik rumah umi abah. Doakan semoga next year saya dapat duduk rumah sendiri.

13 Các câu trả lời

benda ni kena ckp dgn suami sis. ckp dgn dia, kalau dia x mampu nak tolong2 sis masak kt dapur, tlg la jaga anak tu. kalau semua benda nak harapkan sis je, tak boleh la mcm tu. jenis sy kalau pape tak berkenan atau x puas hati, sy akan ckp direct dgn suami. jadi wife ni takleh lemah2, takleh nak memanjang redha menangis tepi bucu katil. sesekali kena tegas. kalau x, sis juga merana dan x menang tangan. jenis sy, sy x peduli la mertua nak ckp apa. dia nk ckp sy buli anak dia? lantak... sy x peduli. sbb ni rumahtangga kitorang, cara kitorang. alhamdulillah dpt suami yg ada common sense. dari mula kahwin sy da train dia buat keje rumah. kalau sy masak, dia cuci periuk kemas2 semua. sy basuh baju, dia sidai. kalau mertua nak bising2 esok sy ungkit je, nafkah pun hujung2 sy yg topup, takkan kerja rumah takleh nak buat sama2??

Sama , sy pn kadang rsa penat jugak , kdg rsa nk je jerit.. ( AKU PENATTT ) .. Kebetulan sy ni menantu sulung , semua bnda dlm rumh ni sy yg kena urus , kdg2 tu masa utk diri sendiri x ad lansung.. Nk mndi or berak pn kena cepat2 .. Stressnyaaa... Tp sy angap ni ujian utk sy , Alhamdulillah klau bab mkn mnum ni mk mntua sy sediakan.. Syukur dpt fmly mntua yg baik.. CUma tu la.. Msa utk diri sendiri x ad.. Sb ad je kja nk kena buat 😄 , sy pulak jenis x suka tgk rumah bersepah tu la masalah sy.

2y trước

Sebiji lahh keadaan sye begitu huhuu Tp bab makan mil yg sediakan Jenis tk suka jga tgok bersepah Time preggy ni lagi lah bnyak pantang mkn itu tk boleh ini tk boleh blm dlm pantang Kdg mental ooo

Betul, tambah klo mil tengah tak sihat.. Totally exhaused mental and fizikal.. Simple word 'terima kasih' pun dah buat rasa dihargai.. Biasa sy mkn sekali dgn ank dan buat stock makanan baby 3 hari terus, x rasa sngt..Having a supportive & understandable partner would surely help ease the burden, insyaAllah.. Saya doakan sis dapat duduk rumah sendiri nanti insyaallah.. Aamiin

Sewa rumah la sementara sis... sy pun rumah xsiap buat lagi ..tapi buat sementara sy menyewa... xselesa tinggal dgn mertua atau org tua sndri.. nak prvsi...

Semoga Allah permudahkan segala urusan awk, dn murahkan rezeki awk utk duduk rumah sendiri... Amin 🤲

Faham sis.. sya doakan sis dapat duduk sndiri nnti.

Semoga dipermudahkan semua urusan sis dan keluarga.

semoga dipermudahkan urusan❤️

things will get better! :)

semoga dipermudah urusan