Anda Ibu Hamil & Berpuasa?

Psst....Ada tak dekat sini ibu-ibu hamil yang berjaya berpuasa penuh hingga ke hari ini? Jika ada tolong komen dekat bawah kejap, Min nak tengok. Hehehehe..

Anda Ibu Hamil & Berpuasa?
58 Các câu trả lời

Alhamdulillah 26w masih lg blh puasa smpai ke hri ni. walaupun kdg skit pinggang yg melampau cuba jgk kuatkn diri n pujuk bby supaya blh brthan smpai brbuka

alhamdulillah masih mampu bertahan lagi setakat ini, baby aktif malam je lapar nak makan...waktu pagi sehingga petang kurang lapar

saya baru tahu pregnant 4w.. adakah saya perlu teruskan puasa atau tak? sy ingat badan penat dan mengantuk sebab cuaca atau sbb puasa.. rupanya pregnant.

1mo trước

masih berpuasa. pkul 9pg start perut bunyi rs sakit gastrik tu on off. letih jgn ckpla . dh mcm kain buruk.melepek je

Sy baru berjaya 4 hari. Betul2 xmampu. alahan teruk sebab masih awal trimester dan demam influenza. Moga Allah jaga kandungan sy di bulan puasa ni.

alhamdulillah setakat ni mampu berpuasa lagi...amalkan waktu sahur susu kurma dengan organic oat...in syaa Allah tahan lapar sampai petang.

saya 🙋🏻‍♀️ . alhamdulillah baru sehari ponteng sbb tak bangun sahur . selain dari tu masih dapat berpuasa penuh . 22 weeks

Setakat harini baru sehari tak puasa sbb kena minum air gula .. kandungan dah 28w. Alhamdulillah Allah beri keizinan utk puasa

sy dh 9 Bulan..Alhamdulillah...penuh kecuali sehari sebb panas sgt2..ok lah..tp hujung2 risau jugak Sebb kuning kencingnye..

Alhamdulillah saya pun baby bagi kerjasama untuk berpuasa penuh setakat ni. Semoga dapat berpuasa penuh sebulan. InsyaAllah.

saya masuk 28minggu doktor tak galakkan puasa..sebab on ubat methyldopa..n takut hypo.. xdpt nak puasa mcm org lain..🥲