Tahniah Ibu-Ibu Hamil 2024!

Pssst! Siapa dekat sini yang baru sahaja disahkan hamil cuba share sikit kat komen! Nak tengok juga berapa ramai, hehehehe...

Tahniah Ibu-Ibu Hamil 2024!
171 Các câu trả lời

Hi ibu2 yg berjaya hamil tahun ni. Doakan saya ye dpt hamil tahun ni jugak 🥹 sepatutnya bln 2 haritu sy bersalin. Tp at 35w anak sy meninggal dlm perut. Jdi kena induce utk paksa bersalin bln 1 haritu. Penantian 2 tahun. Skrg tgh sambung ttc balik 😢 sy sedih and down sgt2. Mohon doakan saya ye. Saya teringin. Sy nak merasa mcm ibu2 lain. Saya nak merasa ada anak sendiri. Sakit sgt haritu bersalin anak tak bernyawa. Sakit sgt waktu tahan sakit contraction sambil menggigil pegang besi katil tp at the same time tahu yg baby da takde. Mcm ibu2 lain mental jd kuat sbb tahu yg kejap lg dpt tgk baby, dpt dgr tanggisan baby. Hati sy bagai disiat2 bila dgr suara baby dlm labour room.

sy dah 16 week..tau² dah 10 week..tapi ikot last period br 5 week..tk sedar sy mengandung sbb dtg period bulan sblm tue..tergerak nk check sbb tgk kat media sosial asyik cite pasal pregnancy walaupun sy tak mencari sbbnya dah 11 tahun TTC so mmg dah bersangka baik ngan takdir..baby kun fa ya kun nie..scan tup² dah 12 week so klinik swasta terus suruh p kk utk buka buku pink sbb risiko dgn umur sy..due awal bulan dec..doakan sy & baby kun faya kun nie shat selalu ye kwn²

g kk 6w aritu kene halau haha..tp Kita g scan kat klinik luar...Ada nmpk kantung..nmpk janin..Ada heartbeat..alhamdulillah..kk bagi appt dlm 9w nanti..hmm dorg xnk layan awal2 kandungan..siap ckp Nant Kang bleeding. haih mulut puaka..adui..ekot scan aritu 31/1/25..yayy

3mo trước

kalau Ada history miscarriage mmg doc advised bukak buku pink awal..utk langkah berjaga2..

inshallah 8.9 2024 tak sama macam anak first dulu 22.5 2018 tapi baby keluar sama nombor takrih lahir ayah dia 7.3 dia keluar 7.5 2018 saya doakan moga ibu ibu menati zuriat dimakbulkan oleh allah dan dipermudahkan bersalin nanti

kalau buat buku pink kt klinik swasta bole takk?? tp klinik swasta tetap kn tarikh kandungan 12 week bru buat buku.. tkpe ke ya buat lambat? sblum sy seawal 8 week da buka buku kt klinik krajaan

3mo trước

saya sekarang baru 8minggu 1hari KLU ikut aplikasi pregnant ni.tapi saya tak buat buku pink lagi...due 28/1/2025

Alhamdulillah... 13w... due 31/12... scan twin 🥰 ank ke 4/5.. harini baru lepas BSP... Minum air gula kt kk😵‍💫 2 minggu sekali kne checkup sb HB low... doakan sy dipermudahkan sehingga proses melahirkn yer 😊

sy dah pergi klinik masa 9w..nurse mintak buku pink yg lepas then blh balik..nnt dia panggil balik..ni dah masuk 11w 6d xde pggl lagi..jgn tetiber pggl 12w ke atas..lps tu nk bebel sbb lewat dtg sudahh..

Saya due 30/6 kena serah diri 29/6 . alhamduliah selamat bersalin pada 15/6 (37weeks6days) baby girl berat 2.55 ❤️ . Untuk bakal mummy semua semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 💪🏻

sy mngndung ank kdua 6w , ank prtama bru 1 tahun 5 bulan nnti bulan dpn 10w bru buka bku 🤭 thun dpn bru due . doakan sy lancar brsalin dan mental sy bgs² spjng dah kluar baby kdua ni 🥺

Due 7/7 ni.. semakin menghampiri.. doakan sy..

3mo trước

selamat berjuangg . sy bby tahun ni bru 5bulan 20hari . tuptup tahun depan nak kne bawak bby bru lagi 🥹🥹😭