Perut berangin/ bloated sewaktu Kehamilan

Perut saya sentiasa tak selesa macam berangin. Ada apa-apa yang boleh saya buat untuk rasa lebih selesa? Dan ini menyebabkan saya muntah bila saya makan😪. Apa makanan yang perlu saya elakkan ye?

5 Các câu trả lời

elakkan caffeine, elakkan benda bergluten (pasta/roti/kek/pastries). mkn buah, nasi, Mihun, kueteow. elakkan makan pedas dan bersantan. mkn sup panas, air panas, buah. ni pantang saya masa first trimester sbb saya ada gastrik skli

3mo trước

Terima kasih. nanti saya cuba ye. sebab saya makan bubur/ oatmeal dengan amount sikit pun perut bloated juga.

yang part bloating dan pedih ulu hati lah paling seksa time pregnant. makan sikit xboleh, byk xboleh. kena pndai ii. apapun gaviscon, ubt angin, dgn air suam mmg kena sentiasa ada. itu jela.

3mo trước

Thank you. Dah tried gaviscon tapi muntah. tak tahan bau ubat tu

mkn gaviscon double action slsai mslh . mkn lh skit tp kerap . kurangkan pedas jgn mkn lewat and jgn mkn terlampau bnyk

elakkan makanan yang berangin. kerapkan makan dalam kuantiti sikit. asalkan perut tak kosong.