KEMBUNG PERUT DAN GASTRIC

haii semua. saya hamil baru 8minggu lebih. saya mau minta pendapat macam mana mengatasi kembung perut, berangin & gastric pula.. saya sgt2 tidak selesa skg. makan asyik mual2 muntah. tapi muntah angin saje.. muntah balik makanan yg di makan tu tidak la banyak sanggat. perut memang tidak selesa! jadi rasa macam tidak sihat badan sepanjang hari ?

1 Trả lời

Masa saya 1st trimester sebelum ni pun kena gastrik. Saya pergi klinik dan doktor bagi ubat gastrik. Dah inform doktor siap2 yg saya mengandung. Doktor kata ubat tu selamat di makan. Jadi lepas kena gastrik tu, saya memang makan ubat. Walaupun tak selera, saya paksa makan. Paling kurang makan buah-buahan. Selain tu, saya minum susu. Lama2 gastrik saya sembuh