mengidam

Pernah tk mommies semua mengidam sesuatu tpi tk dpt pastu rse kecewa smpai nak nangis?

22 Các câu trả lời

sy mengidam juga kdg2. tp takut nak mintak. takut org kata sy mengada2 😔 pernah ngidam nak ais kacang. husband lpe beli ptg tu.smpai ke tgh mlm tringin sampai nangis2 sorang2 kt ruang tamu. husband mrh blk sbb mna nk cri ais kcg mlm2. sbb mlm tu dia try cri merata xde jgk. last2 jd gaduh sbb ais kcg je. esk nya tu huband mtk cuti crikan ais kcg sy. since dr tu ble trngin apa2 senyap2 je cri. klo xdpt ngis sorng2 xnk crte spa2. takut jd gaduh lg. sy cbe cntrol if ngidam yg pelik2. slow2 pujuk hati. ada lg yg lg x bernasib baik dr sy. sy fikir mcm tu je. walaupun kdg2 rsa nk nangis sgt2 sbb xdpt apa yg diidamkan.

Pernah. Dapat tapi lambat. Mengidam sgt makan jajangmyeon sampai merajuk. Nak beli paste utk masak amik masa, nak makan kat kedai pun amik masa sbb jauh. Area rumah mmg xde choice/xsure status halal. Menahan je rasa kecewa, tp esoknya tak igt dah haha. One day hubby ajak mkn jajangmyeon, masa makan tu rasa nikmat sgt. Tapi sekali jela, lps tu tak nak makan dah 😂

Prnah dri 1 trimester smpi ke3.. nk air Asam boi yg kt kedai.. hub balik dri kje.. tau dye bwak pe.. serbuk asamboi yg cicah buah toh 🤦 tngok ha air X da.. huhhh mataku berkaca bkn air Mata ja kelua abis ingus Pon ikot skli 🤣🤣🤣🤣 plg terok nk p kedai hub X bg ikot.. mcm bdk kecik nangis.. X tau lh pregnant NIH nipis ngat Hati 🤣🤣

5y trước

Bantai laa serbuk asam boi 🤣🤣🤣

Sy tak suka dimsum sgt tp ntah camne bleh sangkut ngan dimsum kukus sendiri. Cicah ngan kicap cili mmg best. Masa tu MIL ade kukuskan habis 1 pek mmg tinggal tu je. Pastu adik ipar amik dia letak mayonis atas dimsum, semua 12 plak tu. Masa nampak tu hati cam berkecai gak sbb kita nak makan cara kita. Sampai skang rase kempunan plak. ☹

Xpernah lg stakat ni.. sbb setiap kali rasa teringin nk kan sesuatu, set siap2 dlm kepala.. time tu ikutkan teringin sgt tapi kalau xdpt pun xpe. Xkisah pun. Next time kita mkn ye bby. Hihihi. So far semua yg nk mkn, dpt. Cuma kuih peria je belum.cari xjumpa. Tp xpe lah. Xjadi isu sgt pun. Kalau ada, alhamdulillah. Xde pun xpe..

Pernah cari jus mangga susu nak yg ori punya pusing2 dr ptg smpai malam takda jumpa smpai rumah menangis hahahaha tp Alhamdulillah esok nya jumpa dah 😂 time tu dah 39w3d sy ckp dgn baby jgn keluar dulu kalau mama tak dpt minum jus mangga hehe dia dgr ckp pula esok tengahari dah dpt jus mangga malam bersalin dah 😂

Biasa lh kn kta mgndung ne bnyk bnda nk mkan.. Tringin jgk nk mkan ssuatu, tp bla keinginan tu dtg cpt2 sy buat ssuatu spya sy tk tfkir nk mkan😔.. Bla nmpk iklan mknn kt mna2 sy xtgo pn 😅 tkut nti sangkut...ia lh bla nk mkan ssuatu tu tp xmmpu rsa sedih lain mcm pula..

Selalu juga tpi akn dpt bila dh ta mengidam jaga hati suami punya pasal mkn je ap y suami beli..tapi akn menangis bila suami jnji nak g tempat mkn tetiba dia kata dh kenyang itu bukn setakat menangis dia punya merajuk tak leh bawa bincang dah..smpai rasa berdosa pun ad..

Pernah,nk makan kueytiaw kungfu yg kedai siam masak..tp husband beli kueytiaw kungfu yg style chinese muslim masak.beli bungkus nk bukak tu dah excited telan air liur,skali dpt bukan yg tekak kita nak.sambil makan pon menangis😭

Sama laa..nk kfc tghari tp suami ckp balik keja ptg nanti beli la..tak gak, nangis mcm ada masalah besar, cepat2 istighfar..ahhaha..ptg tu dapat jugak..hehehe..