Mengidam saat hamil

Korang ada tak cara nk.. hilangkan mengidam yg berlebih2 ni... Sampai satu tahap tk dpt bole menangis..terkeluar air liur teringat..

10 Các câu trả lời

normal, cuma kita je kena control mengidam yg x habis ni🤣 Kalau melayan mmg ke laut😅 Mcm sya skrg mngidam masakkan ibu di kg which is impossible la kan nk balik dgn PKPB rentas negeri x bole😭 Dri awal tahun tu lagi ngidam n teringat smpai skrg n kdg2 ngidam mkanan yg x sihat mcm fast food/ maggi/ramen🥶. Tapi tahan je. Sya control cuba +ve n pujuk dri sndri n ckp “mummy x bole mkn, nnti kesian bby😢”

takda cara sis😅 sy pun mcm tu jugak sampai ngis. husb pun xthu nk buat ap. tp sy jenis yg klau ada alhamdulillah klau takda xboleh nak buat apa. sy pena nak makan something tp time tu tengah sesak. husb ckap nt klau dah ada duit kita beli. dngr husb ckap mcm tu terus ngis sbb terharu sngt dia ckap mcm tu. tp ada satu bnda yg sy mmg nak sngt. end up sy beli bahan bawak ke umah mck dia and minta mck dia buat kan.😂

Masa saya pregnant dulu kan, suami saya jarang layan mengidam saya sebab pelik pelik. Hahahaha. Saya jenis kalau tak dapat takpelah, saya pujuk diri sendiri. Tapi kalau tak tahan, saya drive dan beli sendiri. Senang! Awak pujuk je laki awak

semuanya konspirasi nafsu dan hormon je sis 😂😂😂😂 tak salah nak mengidam pun tapi jangan lah sampai memudaratkan diri dan hubungan dgn pasangan. kita yang control Perasaan bukan perasaan control kita

normal kot. tp kalau blh control mindset. takot baby pon terganggu nanti. mcm sy benda yg sy mengidam benda yg mmg hari² ade.. kecuali buah kundang putik, nasib baik laa sekarang mmg ade musim nya blh merasa.

Dr sy cakap, craving ni sebab kita tak cukup zat. Pastikan pemakanan harian kita berkhasiat n cukup zat. Sy pun ada jgk teringin2 ni. Ada skli, Tgh mlm rasa nk mkn roti canai melayu🤣

sy pnh nangis sngt xdpt nasi ayam kedai sy nak. tp 2-3 hri lps tu suami pgi beli... nsb baik ngidam mknan senang.. kalau jenis pelik2 mahu pening

Heheheh sis benda ni kan normal. Tapi nak kawal tu maybe boleh ubah mindset. Tukar apa yang mengidam tu dengan benda yang senang dapat.

Sy lak smpi suami pelik..xde mntk nk mkn pape pn..sbb x tringin pn mkn mcm2..mmg dr blum pregnant..jnis kurg craving2 mknn ni😅

mindset sis..kalau x layankn xdtg mengidam tu 🤭