assalamualaikum/ hi. nk tnya pendapatan, saya dh masok 25 weeks dh. tp hb still low😭

pati delima dh try botol.. hati ayam&bayam pun kdg ada sya mkn. kalau hari2 x dpt jgk. x masuk🤣boleh bagi tips lain lagi x korang😭😭nurse ada bg tips mkn limau belacan. any tips ???

6 Các câu trả lời

First elak caffein termasuk laa kopi/teh/nescafe/milo. Second hanya minum air masak or air manis sekali sehari jer Ketiga jangan makan junkfood & fastfood termasuklah nuggets/ sosej dan seangkatan dgn nya Keempat banyak makan high fibre source of food & kurangkan makan daging merah. Kelima tukar ubat supplement yg kkia bagi. Mungkin zincofer tu tak dapat adapt ngn body. Cuba beli suppl. Kt pharmacy brand blackmores gold pregnancy / iberet / obimin. Cuba lah 🤓 Boleh cuba..slow2.

10mo trước

saya mkn maltofer sis. btw tq ya

hi puan, saya dah masuk 26 weeks tapi before this memang ada problem hb low sampai 23 weeks even dah makan zincofer pun still sama then baru baru ni saya ada amalkan pati buah delima gulsan 2kali sehari (pagi & malam before ambil zincofer) & saya amalkan minum calla milk 2kali sehari juga tapi kena jarakkan atleast 2 jam before makan vitamin tambahan. Last one make sure time nak makan vitamin tambahan tu at least 2 jam selepas makan means perut kena kosong

Saya amalkan jus delima fresh sis. Perah 2 biji delima pagi2 minum jus tu perut kosong tanpa campuran air and gula. Saya minum seminggu lebih camtu hb dari 10.2 naik 10.9… skrng masi amalkan.

Try search kat tt.jus delima gulsan.sy minum naik hb.anak 2 org sblmni hb mmg low sgt2.y ke 3 ni.sy try jus tu.dgn zincoffer y klinik bg.alhamdulillah hb naik ckit2.sy 22w

10mo trước

Sy bgun pg.mkn ubt zincofer .bru breakfst.jus tu saya minum sblm mkn tghri n mlm 2@3jam slepas mkn mlm.1 sudu bncuh utk stgh gls air ja.kiranya shri 2sudu sj la

Amalkan pemakanan tinggi zat besi. Selepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah.

hi..I last week check HB 10.4.. then Hari ni check 11.1..try minum susu mommyhana susu kambing tu .xde bau hamis pon.sedap.sehari minum 2x