Hb low.. Minta tips

Any tips dri mommy2.. Sy dh fed up rse hb mkin low.. Dri 10.4 ke 9.6..maltofer dah mkn 2biji sehari, jus delima tanpa gula pon dah mkn.. Hb xnaik2 jgk😢#firstmom

10 Các câu trả lời

saya pun dulu mcm sis jugak, hb kerap drop. boleh cuba tips saya ni, saya makan iberet setiap 1-3pg dgn air sunquick kosong. rahsianya adalah saya minum susu kambing Lazz setiap pagi atau nak tido. lepas saya amalkan ni, alhamdulillah hb makin naik & maintain. susu Lazz ni tiada gula, inshaAllah gula masih terkawal sepanjang pengambilan ni. saya ambil flavour 🍓, rasa sama mcm susu dutch lady, tiada bau hamis lnsg. semoga bermanfaat ☺️

Kena jaga makan awak. Kalau awak ada ambil minuman berkafein, elakkan. Kalau nak minum juga jarakkan dengan pengalaman ubat iron 2 jam sebelum atau 2 jam selepas makan. Paling disyorkan untuk elakkan. Lebihkan protein dalam diet seharian. Contoh ayam, daging, ikan, telur. Makan kekacang, sayuran hijau seperti bayam, brokoli, sawi. Makan buah seperti delima, jambu batu, orange. Minum susu, yogurt.

cuba minum susu farm fresh kurma.. saya dari 10.6.. naik 11.6.. Alhamdulillah, xde kena amik darah dah sbb hb saya dah okay.. cuma jaga2 jela takut gdm pulak.hihihi.. anak first dlu macam2 makan tapi hb low je.. anak yg kedua ni baru naik.. itu pon jenuh cuba macam2.. sampai nurse suruh makan zincofer 2 biji(1pagi, 1malam).. xde gak perubahan.. minum susu farm fresh kurma baru ada perubahan 🥰🥰

hb sy low pn sbb mnum teh.. mula elok je 11 lbih.. ntah tetiba tekak gatal sgt nk mnum teh ais je keje nye... skali amek kaw, trun smpai 9.6 plak.. x pasal kne amek darah utk check ada masalah ape plak.. menyesal rasa.. da la nk kne serah diri lg 2minggu.. 😅😅

sy pun tetibe preggy no 4 ni trimester 3 hb low drop smpai 9.9 dari 13 😂 now mkn iberet je, jus pati delima, jambu batu, tgk la esok cmne naik ke idok😂

awak mkn jmbu batu byk ii ...jgn skip..sehari dpt mkn 1/2 slice ok dah

amal kn minyak kelapa dara... insyaallah stabilkn blik hb...jnji jgn miss

1y trước

Cara awk amalkan myk klapa dara tu cm mne?

Saya mkn mamamariam mmg kesan sgt baik utk naikkn hb

Saya makan jambu batu je tiap hari hb kekal tinggi

try calla milk