tiada alahan

Normal tak kalau kandungan 6weeks 6days tapi takda alahan,risau pulak. Dan pada 7 weeks 1 day saya keguguran.terima kasih pada yg berkongsi pendapat.

57 Các câu trả lời

Kenapa nak risau..Alhamdulillah klu takde alahan..mcm akak lah baru2 ari tu takde alahan seronok sesangat sbb dah rasa pengalaman 3 ank sblum ni semua alahan..ingatkan yg no 4 ni takde alahan..masuk je mingu ke 7..haaa amik ko alahan ..dgn gastric ..angin dlm perut smp 4 bulan..tak sangup rasanya ..😆...so tak payah nak risau sesangat ye..nasib lah ada org tak alahan ada org smp nak bsalin alahannya..

Saya lagi suka xde alahan. Kesian tgk kawan2 preggy yg alahan teruk, sampai ulang alik toilet masa tgh kerja. Alhamdulillah, saya pun xde alahan dr awal preggy smpai bsalin. Normal je tu. Xsemua org sama.

Sy ank dr 1-3 sume mabuk. Asal mkn je muntah. Yg no 4 ni xde alahan langsung. Sampaikan sy byk kali buat upt sbb rase cam x ngandung. Cuma bdn cpt rase penat je. Skrg dh 35w,Alhamdulillah...

4y trước

Ank laki ke ppuan sis

Syukurlah sis. Sy dr 5 weeks skrg 8 weeks alahan truk. Asyik nk muntah. Loya, mual. Semua bnde x boleh mkn x leh masuk. Sembelit truk, gastrik. Perut angin je. Lesu letih asyik nk tido.

Sy ni dah masuk 6 weeks baru rasa pening, loya, tak sedap badan. Duduk baring serba tak kena. Kalau takda alahan ke apa rasanya lagi best. Apa2 enjoy your pregnancy!

5y trước

Sama lah siss..😔

Alhmdulillah sy pon tiada alahan cume xboleh mkn nasi..air liur byk xboleh telan kene buang,tekak kembang jgk tpi sy kerap mkn buah..kdungan alhmdulilah da 14w😊

Tunglah kalau xde alahan.. tpi sis tgu2 je lh.. hehhe.. nnt kalau ade sdah alahan, mcm2 emotions ade.. as long as doctor ckp xde msalah kndungan, jgn risau.

Saya bulan pertama sampai bulan kedua pregnant alahan. Tak boleh nak telan nasi. Alhamdulillah bila pertengahan bulan ketiga dah boleh telan nasi. 😂

Sy 6weeks xda alahan apa.. Msuk 8weeks trus alahan smpai skrg.. Tp bestnya lahai yg xdak alahan tuu.. Ada alahan nk mkn apa pn xlalu..😭

Normal awal lagi. Sy tahu pregnant masa 3week ++ tapi 8week baru start alahan sampai 16week. Boleh tahan jugak la teruk. 5kg turun berat badan.