6 week alahan hilang

Hi nak tanya, normal ke kalau tetiba alahan hilang? Time dapat tau pregnant tu terus ada rasa loya pagi pagi, tapi masuk week 6 alahan tu dh takda. Cuma sakit pinggang dan breast sensitive tu ada. Hahaha risau pulak kita. My mom cakap dia dulu pun takda alahan , kakak saya pun sama jenis takda alahan. Tapi saya tetap risau🤣

2 Các câu trả lời

syukur sgt sis kalau xde alahan..jgn diundang alahan tu🤣🤣 saya nie bru kluar wad akibat alahan yg teruk.. 4kg turun berat bdn saya sbb muntah2 nonstop n tak boleh makan apa2.. pulak tu kena astma attack..aduhh.. jenuh sis.. saya 3anak semua ada alahan dan yg ini ke4 pun masih sama alahan teruk sampai lah bersalin..

Ya, normal. Alahan ni unexpected, dan macam2 alahan ada. Ada juga yang terus hilang, ada yang on/off alahan. It depends on individual. Saya 1st baby haritu, awal pregnancy teruk alahan. 2nd tri dah okay. 3rd tri ada alahan semula 😌 Just enjoy your pregnancy journey.