tiada alahan mengandung

Normal ke takde alahan? dah masuk 6weeks..kadang risau samada betol tak mengandung ni😂. Belom gi buat scan lagi, risau pulak.

11 Các câu trả lời

Normal je tu.. saya awal pregnant smpai 6w mmg xde alahan. Smua bedal mkan. Was2 kata mmg pregnant ke tak ni.. Sekali masuk 7w amik kau. Smua takleh telan. Bau mknan smua loya tekak. Nasi ke bihun ke kuewtiaw ke mee ke lauk smua takleh hidu sbab bau konon. Yg blh telan milo, nestum, roti, jelly, buah mcm tu je jenis yg xde bau. Mmg seksa la. Terhidu lauk2 ke nasi2 ke terus mual.

Normal je awak 🥰 Saya dulu anak first dari 1 trimester sampai nak bersalin langsung tak ada alahan . Sebab alahannya kena dekat suami . Dia yang tangung alahan sampai 9 bulan . Ni mengandung anak no 2 pun sama . Harap sama lah macam abang dia tak ada alahan sampai bersalin 😂 tapi suami yang kena alahan juga , muntah muntah , nak tidur aje 🤣

Sama sis 6w takda alahan. Cuma cepat lapar je 😂 tapi ada yang cakap sesetengah orang alahan datang lambat. Ada yang 7w/8w baru rasa alahan melarat sampai hujung 2nd trimester. Pape pun enjoy je hehe semoga baby kita kuat and sihat selama 9 bulan dalam rahim kita aamiin 🤲🏼

2y trước

Sama la cpt lapar😂

sme la skang 6weeks dh tp so far xde muntah² cume lesu ltih.. klu blh nk baring sje.. tdo sje.. tp ape kan daya kena anta amek ank² lain skolah.. ad jgk ank kcil 2thn 4bln yg msih prlukan prhatian mamanye.. kne la kuatkn smngat n cergas jgk... 😅😅

Sama la kita. Saya baru 5 mggu, belum scan. Takda apa2 alahan setakat ni. Risau betul pregnant ka tak ni. Nak p scan mcm terlalu awal. Semoga kandungan kita selamat hingga melahirkan.

Saya pun sama takde alahan tapi mengantuk takleh bawa bincang 🤣

Saya 7weeks dah,Xde muntah2,just bile gosok gigi tu jd loya 🤣

Sama la dah 8w still takde rasa apa apa alahan 😆😂

Sama la dengan saya ..tapi saya selalu mengantuk..

Normal. Saye pun sama. 7weeks dah.