First time mommy

Normal ke kalau kejang/sakit perut, sakit pinggang, berterusan. Dh check upt negatif je. Tapi dh lewat period 3 hari. Bgn pagi je rasa nak muntah. Mommies out there help me. Tak tau ptt me pergi klinik utk nk check ke tak.

8 Các câu trả lời

boleh jadi tu PMS sis, period baru nak datang. saya kadang kalau period datang awal sangat atau lambat dari biasa, PMS dia memang over sikit. boleh jadi juga sis pregnant, tapi HCG sis belum cukup tinggi untuk UPT tu detect. samada sis cuba guna UPT yang lebih sensitif, maybe dip n tell ke? ataupun sis tunggu lagi 2-4 hari, kalau tak period juga, sis test semua. dalam pregnancy yang sihat HCG patutnya akan double setiap 48 jam, jadi kalau betul tu simptom kehamilan sis, patutnya dalam 2 hari lagi dah boleh detect. moga murah rezeki sis 💜

saya pun dalam situasi yg sama. period baru delay 2 hari. tak pernah pernah delay. check semalam negatif. maybe awal sgt kot. tunggu seminggu dua baru check lagi. kadang cramp perut cumanya sikit je tak melampau mcm sakit period pain. and sebelum hari period saya jadi ada spotting mcm warna karat. kejap je dalam sejam keluar sekali mcm tu. berlaku 2 hari. sampai skrg period masih takda.

da try check gne clearblue? sbb nye klu peg klinik, klinik akan bg upt utk test jgak.. klu nak scan perut pun, kte kan la awak preggy, still x nmpk jgak.. so my advice, 1) check gne clearblue, if pregnant, jgn lpe mkn folic acid, n ble da 6-8 weeks bru ke klinik swasta utk scan..

Nanti check lagi upt kalau delay period dlm seminggu. Haritu saya delay period almost 2 weeks. Simptom mual ada. Tapi check upt negative. Ingatkan kalau lebih dari 2 minggu still tak period, nak gi check kat klinik. Tiba2 lepas tu period macam biasa.

Haa ngandung kot tu. Sis belila test prgnant

Better check sndri dulu

try cek pakai clearblue

cuba cek?