tolong jawab

Nk turunkan kuning baby ada tips, tak dah lima hari dah ,satu lagi mata putih baby nmpak ada kuning . First baby .harap ada membantu 😩

18 Các câu trả lời

anak saya kuning nya sebulan..turun naik turun naik kuningnya..mak mertua saya suruh makan sengkuang cina(blend buat air) untuk banyakkan susu badan..supaya boleh kerap susukan baby. lepas tu..sis makan buah limau..untuk bagi baby lawas berak..2 2 ni jangan amik sekaligus..muntah sis nnt..kalau boleh selang 3 4 jam setiap satu..atau siang minum air sengkuang cina..malam makan buah limau..In Shaa Allah..cepat turun kuning..

MANDIAN PENAWARR KUNINGG . BARU 1 KALI GUNA KUNING BABY TURUN MENDADAK‼️ Ibu mana yang tak happy bila kuning anak yang selama ni merisaukan ibu dapat diselesaikan dengan mudah. Guys.. Sy xtipu.. Sy bru 1kali guna nie.. Nauzzubillah.. Keajaiban sgt2😭😭😭😭.. Bacaan kuning ank sy hri ni turun 222..dri 251..Allah 😍😍rasa seronok sgt2 . Nak ikhtiar dengan youbaby Boleh wasap tau https://wa.me/+60195851985

cara sy sis..sy mndikn NG air rebusan daun belimbing buluh...BG suam mndi 2kali sehari..atau rebus air teh..suam jugak..jemur bby kt embun cahaya pg.. sebelum kul 8,30.. setiap pg..sy amalkan bby sy MCM tu dri awal lg.. memang xde kuning.. xpernh kena p hospital PON cek kuning...ank2 buah syarikat PON..sy amalkan cara tu.. Alhamdulillah.. selamat dri kuning... sesetengah orang BG anggur hitam...susu kambing..

Baby saya pun kuning jugak,sampai tidur bawah lampu.doc suruh saya bagi susu kerap,kalau susu badan tak berape nak ada dia suruh top up dengan susu formula.bila susu badan dah banyak just bagi susu badan je tapi mommy jangan makan jamu,kunyit,lada hitam halia semua dulu sampai kuning baby betul2 dah tak ada.saya ada minum susu kambing sikit dengan air rebusan buah kurma cina,kuciberi dengan longgan.

takda apa2 ubat pun sis, klau ada dh lama hospital bagi. jaundice ni situasi normal pd baby, hati dorang baru start nk belajar proses. so kerapkan menyusu, jgn biar lama. cukup time kejut baby menyusu. biar dia berak kencing kerap. selagi bacaan kuning tak bahaya just teruskan saja breastfeeding..

normal baby ni ad kuning ... kerapkan bgi susu bdan 1/2 jam sekali ... kena rajin ... saya bby kuning sebulan ..sebb saya drah o+.. bergantung pda nasib ... ada baby kuning seminggu ad yang berhari je ... in shaa allah nnt turun tu .. awak kena rajin je ..

Klw ikut cara kampung.. Kmi guna kelapa muda..bgi baby tu minum.. Kelapa tu bakar atas kayu api dlu.. Bgi baby minum sikit2 lebihan air kelapa buat mandi baby InsyaAllah kuning baby turun 😊tips dri orang lama d kampung boleh lah sis cuba ya 😊

kerap kan menyusu bayi, pastikan baby berak Mandikan dgn air sirap, ambil baldi tahan air titik sirap merah tu sikit smpai air dlm baldi bertukar dan mandikan dgn air tu Mmg berkesan anak sya 3 minggu kuning Lps buat yg tu mmg turun kuning

msa ank sulung i dlu, i bgi dia nyusu kerap. klau dia tdo, i kjutkan dia bngun..sbulan ank i kuning..pastikan dia kerap kencing n berak.. klau u nyusu bdn, u jgn mkn apa2 jamu buat msa sekrang sbb jamu tu panas tkot baby xtahan.

ibu elak kn dlu mkn jamu²...ibu mkn mknn sihat..mkn anggur hitam..then susu kan baby sekerap yg mungkin..sejam sekali kejut kan baby..jgn bg baby tidur lelama..😊😊