kerap menyusu

nak tnye la... normal kew,anak usia 3y krap nyusu... die bru putus susu bdn.. now minum botol... dumex choklat... terlampau kerap die mintak.. kdg dlm 1jam nk dkt 5botol... tpi 1jao tu bukn turut2... selang 5 - 10mint.. ???

28 Các câu trả lời

sama mcm anak sya,🥲🥲dlm sjam klau bli 3 botol,mkn dia kurang,saya tak tw nak buat apa,tak bgi menngis ,dh adik dia nak tido,dia menngis pulak tak bgi😭,pening saya

jangan dilayan kan sis. takut obes nanti anak u. susu formula banyak gula tersembunyi. umur 3y better bagi susu fearnleaf full cream :) and tak lebih 21oz sehari

tak normal sis .. sehari kalau boleh limit kan 3 kali sebotol sahaja . klou terlampau kerap menyusu nanti ank susah makan@makan memilih.

anak saya plk umur 2y 6m masih myusu bdn + susu botol 3-4x shari.. tp dia xnk mkn nasi 🤕🤕..dia lbh byk mon telur rebus, roti & biskut ja.

2y trước

anak saya pun sama , she 2y 6m masi breastfeed + formular . dia suka makan buah + telur rebus and anything biskut

jgn bg minuman gula. ibu mesti tau minuman dumex coklat tu ada gula. mesti la dia minat n minta byk Kali. Kita perlu set rule. Kita ibu bapa.

xboleh tu ibu..boleh rosak gigi....perisa coklat pula confirm ad gula tambahan.usia 2tahun ke atas anak spatutnya dh kuat makan kurang susu

ye sis....ank sy 2thun 6buln minum sehari 3kali je....lebih mkn....ye sebab kerp susu dia kurg mkn

kalau anak saya pun mcm tu kurang makan tapi kuat minum susu ,bagi saya normal kesehatan anak ,beat badan ikut perkembangan jgk.

dia ketagihan tu...susu kn mnis...elak bagi kerap.. introduce mknn real kt anak

dalam susu formula ada gula juga, boleh jadi anak mcm ketagih sbb manis kan