Thyroid Vs Pregnant

Nak tnye Ade Ke Sapa2 Tgh Pregnant Mengidap Hypothyroid? Risau Pulak.. Br Je Tau Pregnant Tp Skrg Tgh Consume Ubt Thyroid. Blm Check Doktor Lg ?

8 Các câu trả lời

Make sure sis rajin2 follow up ngan doktr yer...law baby x ckup hormon nnt iQ nya rendah & mnyebabkn kguguran.. Sya pon pnghidap hypotyroid since 2015..but be4 tat hypertyroid/graves since umur 19(2006) lgi... 2014&15 sya kna sruh minum ubat iodin spya bila da rancang nak anak nnt senang doktr nak idjust dos ubat tyhrosit...(sya da kawen ada anak 1 & now tgah otw anak kdua😁, mmng bnyak appoimnt lar jdinya) Bila start mngandung tggl tmbah dos ubat ja, tiap kali be4 jmpa doktr kna ambk drah cek tyroid tuk makesure law hormon mncukupi tuk baby gak... Syukur ank 1st sya baek2 sja & pintar brckp now 4 years old dan dsahkn xda tyroid sbb after lahir baby pon kna cek drah tyroid until 5 months.

Ia saya ada hypothyroid . Dulu masa umur 19 ada buat tyroid operation . Dlm 1 tahun je ambil ubat . Lpas tu tak pi follow up semua .. ingat lpas operation smua dah ok .. lpas khawin dlm dlm 3 bulan dah pregnant tapi misscarriage 12 minggu , lpas tu check darah semua kat private , baru tahu saya tak cukup hormon tyroid sbab hypothyroid ni .. ambil ubat semua .. dpt baby 2 tahun ni january , tapi bulan march bulan lepas dah misscarriage ☹️☹️☹️ Skrg DR fully sah sbab hypothyroid . I pun skrg masih dlm treatment . Puan tolong jaga baik2 . Better jangan skip ubat yg DR bagi semua .

sy pnah.. kna amik drah msa 9 weeks, 2 mnggu lpas tu reslt kluar ada jgk skit hormne thyroid tu, lpas tu msa sy preg 4 bln lbh tu, doc sruh ambil drah lg skali, alhamdulillah result kli ni normal doc ckp..dh xkna amik drah dh.. doc ckp mmg kdg2 awl2 prgnnt ada hormone thyroid ni,mybe sbb muntah2, sbb sy msa awl2 pregnnt tu alahan mntah smpai dkt 2 bulan xblh mkn apa lgsung,smua kluar blik..

4y trước

skg sy kena suspect hyperthyroid gk.. 29 ni kena check darah lg nk tgk btul ke tdk sbb degup jantung slalu laju huhu

Saya masa preggy pun ada tryroid.. Alhamdullilah anak lahir sihat walafiat.. Tp doktor just bagi ubat perlahan kan nadi je, sbb degupan jantung saya laju.. Checkup setiap bulan la hospital sebab nak pantau..ikut je nasihat doktor, insyallah xde ape

4y trước

Lupa dah apa nama ubat tu, dia warna pink bulat kecik

Sy ada hyperthyroid. Ubat masih ambik. So far Alhamdulillah okay. Cuma tu je la byk appointment kat hosp. Kandungan skarang dah masuk 17 weeks. Sis jgn lupa consult doctor yer 🤗 semoga Anak dalam kandungan & mommies sihat2 sentiasa

Adik sy ada thyroid sebelum dan semasa pregnant. Syukur anak lahir sihat walafiat.

Moga smua dprmudahkn ye sis.. 😊

Saya