Ruam susu atau ekzima

nak tnya ibu2 yg berpengalaman kat sini ,umur baby sya baru 30hari muka dan leher & telinga anak sya ada merah2 nk dekat seminggu lebih dah risau sangat x thu ubat apa yg sesuai ada ka ini ruam biasa atau ekzima sya risau sangat2 , dah try letak mcm2 pun stil x sembuh2 jga boleh suggest kan tak ubat apa yg sesuai untuk kulit mcm baby sya ni 🥺

Ruam susu atau ekzima
42 Các câu trả lời

kasihanya c bby...sis berubat dulu d kk atau hospital doktor lebih tau ruam atu ekzima..cuba dulu ubat yg doktor bagi kalau tak sembuh baru p klinik luar...

Kenapa x bwk ank tu gi jumpa dokter dpd main tanya sini. Dokter blh check keadaan ank dan blh bg obat sesuai. Jgn biar sampai teruk. Kesian anak tu.

Baby sy penah mcm ni tp sy x sapu ubat.. Sy minum susu kambing teros elok kulit baby n yg penting makin putih n cantik.. Alhamdulillah

Ank sy eczima msa 2bln lbh..kna pkai cmni la..muka mmg meeah..24jam kna pkai kipas. jumpa pkar.. alhmdullilkah baik..da 3thn lbh pn

try la mintk kat misi ubat anak sya mcam gini jgak , paki ubat dari klinik jee alhamdulillah hilng , ni ruam panas orng panggil

bby sy pn cmni..lps tu dy kering. jd kasar tempat cmni..sy sapukn pure aloevera.. alhamdulillah dh xde ape. kulit gebu blik

Alahai kesiannya si comel ni. Jumpa doktor la. Tanya ubat apa yang sesuai. Sebab baby bru 30 hari, kulit dy msih sensitif.

kenapa x bawa ke klinik sis . ni dah teruk ni eczema bby ni . bawa g klinik la sis bby tu dah lama dah tu seminggu kan

nampak macam ruam panas.baby pon nampak berpeluh teruk kepala dia. awak letak dia kt tempat panas ke?

tebalnya ruam baby sis...try guna bedak..sejuk ahmoi dlm kotak tu sis..di pasaraya ada tu sis..