keliru...

Nak tny sikit.. sy prgnt 12 week... Dan dah buka buku d klinik swasta tp masa buka buku tu suami x ikut sekali... Skg ni suami ckp nak tukar klinik y byran tak mahal dan klu boleh nak klinik y x perlu kmi suami isteri ambil cuti... Maknanya dia x nak p gov la sbb kena ambil cuti... Sy bingung tak tau nak p review kat mn gov ka swasta... Ada y boleh bg idea mcm mn...

29 Các câu trả lời

saya sepanjang masa hamil ,sekali je suami pernah teman check up baby .

Kena korban slh 1.. korban duit / korban cuti

Sy hari tu kk tak perlu bwa suami pn😊

Saya mmg kne g swasta.. Klu g kk xde yg dapat anta, lg pn saya berkerja , xnak selalu cuti.. Klu swasta g ahad, time pg blh ,ptg blh.

Klu gov kn boleh ambik time slip. X yah cuti x pe kn.

Sy g kk suami x ikut pon..ok je

Sy pergi kk stengah hari dh siap.. Lagi pun boleh mintak time sleep kt nurse xpyah nak ambil cuti

Sy da ank 1 smpai nk masuk 4 suami just htr je tp xtggu pun sbb cek kat gov kalau suami ada mcm buat org jd lg ramai je..tp bila scan buat kat swasta suami msti nak ikut.xde masalah pun..btw sy cek kat gov sy bole je masuk ofis sblm kul 10..tp kalau sy dtg lgi awal kul 7 sy xpayah nak amik time slip pun sbb bole sampai sblm kul 9. Xde masalah pun dan xpayah nk kna amik cuti..

Pergi sorang pun boleh sis. Saya pun selalu pergi sorang je sebab suami kadang tak boleh teman. Kalau suami teman, selalu saya mintak timeslip je dekat doktor untuk saya & suami sebab masing masing kerja