Buka Buku Pink

Bape week seeloknya buka buku pink? Suami kena ad sekali x? Sb ad y ckp suami kena ad sb nk cek hiv jugk kn.. Atau depend pd klinik

17 Các câu trả lời

Macam sy haritu suami temankan tapi dia duk luar klinik sebab dlm klinik ramai sgt. Masa nurse tanya sy ckp je husband duk kat kedai mamak sebelah. nurse ckp kenapa tak dtg sama, boleh check hiv. sy diam jela. tp last2 dia x check pun husband sy punya hiv.

Awal2 saya buka buku , nurse tanya suami mana . Disebabkan suami saya kerja jauh , nurse faham . Then ada masa tu nak scan , suami cuti masa tu bila suami ada dengan saya . Nurse suruh suami check hiv , alang2 dah ada situ .. mmg wajib suami check hiv ..

sy bukak buku pink masa 6w..tarikh tu klinik yg bg..sbb kt sini takleh walkin..pasal check hiv tu, suami sy tak kena cek..sbb pregnant dlm tempoh result hiv masih valid lg..kalo mommy nak confirmation, better call kkia teros..tanya diorg 😊

5y trước

Oo ok sis.. Tq info.. Sbnarny ni ank ke4 dah.. Msa 1st preg dlu memg suami kena check hiv.. Ank ke2 n ke3 xde check.. Y trbaru ni dgr2 kena check.. Tu y konfius.. Lgpn xnak la byk2 kali g.. Klu blh nk setel dlm shari tu jr, senang blh suruh suami cuti shri tu😊.. Nmpkny konfirm dgn kk dlu la

Tmpt sy hari ptama kena ada suami. Sbb pihak kk nk ambil drh suami utk HIV, sipilis n nak tau suami drh jnis apa..kalau x salah ni kn ada kaitan tkt anak nnti akan kena kuning atau x.. anyway sy buka buku masa kandungan 8 minggu

Better call klinik utk kepastian n tnye document yg perlu dibawa..sbb prosedur klinik dlu n skrang byk yg da berubah.. klau sy dlu mse ank 1st nurse just mnta ic,surat nikah..suami xperlu hadir pn utk test hiv..

Sebelum 12 mggu.. Sy mgndung kali ketiga xpernah pulak suami kne cek hiv. Cuma ibu je y kne cek darah hiv tu tp mgkin ada sebab2 trtentu y suami pn kne cek jgk hiv.. Tu nt klinik y akn gtau..

Sy dlu buat x bwa suami. Sy bawa salinan ic suami isteri, surat kawin, gambar passport n gambar scan. Sy bt buku ikut appointment yg nurse kasi 11w

5y trước

Alamak..silp bca😅 hahah..okk.maaf sis

Betul suami kena ambik ujian hiv. Kalau boleh masa mula2 nk buka buku tu dtg dgn suami. Boleh suami buat test terus. Tak perlu buat next appoinment dah

lain klinik lain prosuder dia. Pi KKia berdekatan tanya. Jangan ikut orang dlm ni, x sama.JANGAN LUPA TANYA DOCUMENT YANG PERLU DIBAWA SEKALI.

5y trước

Ok sis.. Tq info.. 😊👌

Depend pada klinik sis. Macam saya buka buku pink husb tak ada pun takpa. Saya buka buku pink masa 4 bulan. Hehe

5y trước

Huhu.. 4bulan dah.. Xkena bebel ke lmbat buka buku.. Sy dlu pn lewat teruk kena bebel kt doc🤭