Lepas gugur, MC kerajaan berapa hari?

Nak tau, ada sesiapa tahu MC klinik/ hospital kerajaan lps gugur berapa hari dapat? Sy smlm gugur.. Hospital bg 7 hari je MC. Sy ingat 14 hari.. sgt pelik..?

29 Các câu trả lời

Cuti miscarriage atau keguguran bergs tung tempoh kandungan tersebut dan juga jenis keguguran. Kalau baru usia 2-4 minggu dan keguguran adalah lengkap( complete miscarriage ) cuti sakit 2 hari sja. Ni pun bergantung banyak ya perdarahan. Kalau seperti haid biasa cuti sakit 2 hari saja. Tapi Kalau usia kandungan besar dan perdarahan banyak cuti sakit hingga 2 minggu. Tak semua keguguran akan dapat cuti panjang. Ada keguguran juga yang terpaksa dimasukkan ke wad untuk pemantauan perdarahan dan pencucian.

biasa kalau kena d&c bru dorg akan bagi 14hari.. tp kalau x kena d&c n bila scan tiada lagi darah beku..bersih terus mmg kerajaan akan bg 7hari. sebab saya kerja hospital dan tahun lepas gugur masa 12 mnggu, tp tak buat d&c. hanya dapat 7 hari sahaja..

Sy dpt 8 hari. Bosan lah duk rumah, x tahu nk buat apa 😂 rasa mcm dh cukup lama . Sy miscarriage masa 3 bulan (tp baby saiz 2 bulan). Sis miscarriage berapa bulan? Kalau baby dh besar betul mcm 5 bulan ke atas baru Mc lama agaknya 🤔

sis lw sis ase msh xlarat sis bleh pergi klinik kerajaan dan mntak lg seminggu ckp msh xkuat nk jlnkn tugas spti biase...sy pnh dpt mc seminggu lps tgugur dan sy pergi klinik crta kt dowg kte msh xkuat lg...dowg phm dowg bg lg seminggu

4y trước

kena pergi klinik ibu dan anak. bergantung pada klinik, doktor dan keadaan puan juga pada masa itu. dalam kes sy tu, saya dah 4 kali keguguran dan agak beremosi masa tu, mungkin sebab tu doktor bagi extra 2 hari mc supaya sy boleh berehat dirumah. sebelum2 tu saya tak pernah mintak extra cuti sakit (mc)

Sy dnc 7 hari mc. Start masuk wad. 3 hari d wad. 4 hari rehat d rumah. Rasa sangat xcukup. Tpi syukur masa keguguran waktu pkp. Jdi cuti pantang sy sambung 3 bln. Sebln jgk pinggang sakit.

Hospital bg saya 2 hari ja..jumaat n sabtu.. sedih betoi.. hari ni saya p klinik kesihatan minta mc.. dpt la 5hari tambahan.. puan blh la p klinik kesihatan..mn tau dapat mc lg

5y trước

9mggu lebih.. saya terkejut dpt 2 hari.. sabtu mmg xkerja dh.. bergantung pd doktor.. ada doktor xmau bg mc

Mmg mc untuk miscarriage hosp selalu bagi 7 hari. Sy dah 2x miscarriage sama je dapat 2 hari. Kalau sis nak cuti lebih maybe terpaksa guna AL sendiri

sy pon dpt mc smggu jgk lps gugur haritu..gugur 12w,tp xbuat d&c..cuma korek guna mulut itik tu je..sbb tu dpt 7hari je kot.huhu

mmg 7hari je dorg bg. sy pun dpt 7hari then tmbh cuti lagi 7hari. cmpur sabtu ahad dpt la lbih dr 14hari pantang kt rumah...

tahun lpas bulan 9 saya gugur dapat mc 14 hari ..tak termasuk hari dalam wad ..means saya dapat lebih 14 hri