Lepas gugur, MC kerajaan berapa hari?

Nak tau, ada sesiapa tahu MC klinik/ hospital kerajaan lps gugur berapa hari dapat? Sy smlm gugur.. Hospital bg 7 hari je MC. Sy ingat 14 hari.. sgt pelik..?

29 Các câu trả lời

7hari. Tp sy cuti 2minggu lebih sbb bos bagi cuti lebih hihi. Bincang dgn bos kalau nk cuti lebih.

Sy g hspital sg.buloh bg 8hri ja..lpstu tmbah 2 hri sbb public holiday...lpstu kerja cm biasa

sy pun dpt MC 7 hari lps keguguran 5 mggu..bgantung pd brp minggu..boleh check dgn doc

Biasa 7 weeks je.. klau sakit or kuar drh lgi chek up blik n sbung blik mc tu nti..

Pernah keguguran ogos 2021 dan kena D&C. Hospital bagi 14 hari cuti sakit.

Hrtu sy dpt 7 hri. Hari ke7 tu g kk sambung lg 7 hari. So total 14.

1minggu klu gugur normal full kluar sndiri kku cuci 2minggu

Sy gugur 2kali 7mggu n 12mggu. Dpt cuti 14hari. Tgk hospital kot.

1y trước

tula tgk hospital & Dr jgk kan. Sy kali pertama 13w gugur d sarawak dpt 14hr, ke-2 13w jgk d Kota Bharu dpt 14hr, terbaru gugur lg 12w d Kota Bharu Dr nk bg 3hr je tp sy x ambik sbb cuti sklh 😅Xpelah klu x larat nk g keje blh g klinik kesihatan mintak mc

kalau dnc 2weeks, tp kalau baby keluar sendiri 1weeks je

Sy ari tu 7 ari je hospital bg... Smbung dkt kk 7 hri..