Baby

Nak tanya betoii kaa kalau misi check jantong baby kalau laju tuu BABY GIRL ? Kalau macam slow tuu BABY BOY ? Sebab jantung baby saya 154 dia cakap baby girl ? Saya pon pening dah , haritu scan luaq terang² nampak baby boy ? Saya bukan apa , teringin laa nak dapat anak sepasang ? sebab anak 1st girl ♥ #22Week6Day

37 Các câu trả lời

Tak pasti lah pasal denyutan jantung tu. Ikut kan pengalaman saya lah. Anak sulung dulu masa dengar heart beat untuk checkup bulanan memang 154++ masa scan boy masa keluar pun memang boy 😀 alhamdulillah baby boy saya dah masuk 6 bulan.

Sila jgn pecaya heart beat tu.. sebab anak2 Sy heart beat Sumer over 150++ ke 170 pun Ada. Keluar semua lelaki. 7 org Tau.. smp Sy dh Tak kisah kalo lelaki lg asalkan semua selamat Dan dipermudahkan..

5y trước

7 boys.. . Wow.. Hebatnya sis..

scan swasta sis... sy 4org ank pmpn dlu 140 gitu je.. gndung y ni 150. scan kk n swasta doc kata boy tp nti nak scan lg. tingin nak sorg boy.. kalo x penuh dapur ank gadis bperang

5y trước

aah pd kite girl..4org da xde laki.. ni nak kalo dpt laki dpt la kwn ayah die

memang mostly org kata dengupan laju girl. tapi ada ja yang pregnant baby boy laju gak. kalau scan dia cakap boy selalunya memang boy tak perlu based on degupan jantung.

Haha tq semua , sebab masa scan kat luaq ritu #17week terang² doc tu zoom scan nampak baby boy , jelas n teliti , tapi misi cakap macam tuu , teros hengg 😂😂

Kalau scan dh nmpk bebird. Boy la tu sis. Xboleh disangkal. Kecuali la keajaiban ttba keluar girl. Nak pcya ikut denyutan jantung tu dah kenapa? Itu mitos ya puannn.

5y trước

Haha tq , xcaya pon pada denyutan , cuma nak kepastian jaa 😅

xbetul pon sis..hee mitos semata2..sy pon klau check heart beat baby,msti 145-155 slalu..tp baby boy.so,jgn percaya bnda ni.hehe

tu biasanya klau si ibu dlm keadaan perut kosong..lpr..memang akn tggi bcaan jntung..sbb baby kt dlm pun lpr jgk

X tntu jgk sis.. Buat details scan je if nk tau gender baby, in sya allah lebih tepat drpd ikot rate heartbeats tu.. ☺️

5y trước

Dah ritu try scan luaq , nampak boboy 😊

Saya pun cm tu sis.. Klau mula2 tu klau ikut mitos jantung baby tu mmg baby girl tpi fact adalah boy. Same as scan 4d..