urutan ketika hamil

nak tahu jugak, ad yg pernah berurut tak sepanjang tempoh kehamilan. Jika ya, kenapa anda berurut? jika anda tidak pernah berurut sepanjang tempoh kehamilan, apakah sebab anda hanya percaya perkhidmatan dan perubatan pakar kedoktoran. komen di bawah.

15 Các câu trả lời

Oooo saya mmg mengurut. Masuk end trimesters kedua tu saya mgurut sebulan skali then masa nk hujung hujung mcm 2 minggu skali je. Sbb mgandung kan habis sakit urat urat badan tu. Lepas urut rasa fresh badan. X tahu la betul ke x. Org ckp mgurut masa dh hujung tu kite lembut kan urat urat tegang nanti nk bersalin mudah. But so far dua kali mgandung mmg saya mgurut and dua dua saya dipermudahkan bersalin. Bukaan pon sekejap je. Baby 1st induce masuk ubat kol 6 pagi kol 8.30 deliver. Baby kedua normal sakit jam 3 pagi bersalin pon jam 8.30pagi. Dua dua sakit x lama

Minta laki urut ja kat lenguh2 tu😂 lebih percaya perkhidmatan doktor sbb zaman skrg dh ada teknologi dn kajian. Kite sndiri pun dh boleh dpt ilmu melalui internet. Sya sblum jmpa doktor pun akan buat research dlu sblum tnya soalan kat doktor. Zaman dlu lain sbb kajian tk de lgi, dn teknologi pun kurang. Tp if yakin dgn org yg mengurut tu, ats tuan bdn masing2. Sbb org yg pregnant ni bdn dia semua tk sama.

klau kita jenis aktif tak perlu pun nak mengurut.. nak ngurut jugak suruh suami urut, takkan wife tengah pregnant ank dia pun dia taknak tlong. nk mengurut pun cari la yg pandai dan bukan kaki claim mcm dia pakar segalanya.. zaman dah maju, setiap hari Allah bagi ilmu baru dkt manusia tapi ada sesetengah manusia tak bersyukur malah menafikan lagi.

Sy penah.. Sbb sakit sgt celah kangkang..smp jalan pun kene pegang berpaut2.. Sbb sakit yg amat.. Ms tu dh 8 bln lbh.. G klinik doc kata rasa sakit tu akan berlarutan smp bersalin.. Pastu try g urut.. Dia urut sikit je.. Dia ckp kepala baby dh kat bawah.. Tp senget sikit laluannya.. So urut alhamdulillah ok.. Kalau x.. Rs mau x pegi kerja

Tak berurut sebab saya rajin buat regangan. Lagi satu saya rasa macam membazir. Sebab kalau dah berurut, nanti minggu depan or lagi dua minggu datang lagi sakit sakit badan tu. Saya belajar teknik regangan untuk kurangkan sakit belakang, lenguh lenguh kaki and tangan semua. Semua ada di Youtube sahaja.

Saya urut masa masuk 8bulan..sebab badan dah sakit2 lenguh.. Saya urut pun pada bahagian kaki dan bahu.. Perut makcik tu tak sentuh.. So far saya hanya berurut dengan makcik tu je,, sebab saya bukan jenis suka berurut tapi disebabkan kaki dh lenguh2,, saya suruh dia urut..

saya memang rajin mengurut sebab masa pregnant ni kan memang selalu sakit badan, tapi mengurut dengan yang berpengalaman la. perut dia tak usik alhamdulillah lega kalau dah dapat urut sebulan atau dua bulan sekali mesti kena urut untuk legakan badan

Masa sy 7 bulan, sy berurut satu badan. Lega betul rasa bila dapat urut sbb time ngandung memang tak berhenti buat kerja rumah. Tapi urut dgn bidan yg pandai urut utk org mengandung la. Dia tak usik perut pun.

Pernah.. Pada yg pakar.. Die x urut bhgian perut pon.. To bole urut seluruh badan.. Sebab berurut.. Badan lesu.. Kerap sakit pinggang punggung bahu semua sakit

sy xde mngurut pun...stakat ni xde mslah apa lg, Alhamdulillah...klu sakit pggang, just usap slow2 kt belakang...klu salah urut, bleh ggu urat dlm bdan...