pemilihan nama anak

nak mintak pendapat mommies tentang nama anak yg mana lagi sesuai 1. Alif Adwa 2. Aish Adwa #bantujawab #bantusharing #ingintahu #newmom

12 Các câu trả lời

sy pernah ngajar 1 kelas primary school, nk pulang buku kita baca la nama kn panggil.. sampai sebuah buku nama dia aish xxxx bin xxxx. sy sebut "aish xxx" sorang pun tk bangun, sy pun tunjuk buku tu kt student dpn sy, dia pun sebut "ashi laa cg" ohh ok sorry sy pun panggil balik aish xxxx bin xxxx tu dgn sebutan ashi.. cerita je, bg la nama mana2 yg senang sebut😆 jgn fancy sgt

7mo trước

Lahh sy pun bru tahu sebut ashi pulak haha.. eja aish sebut aish je la kn lain la kalu eja aisy (ni rasanya sebut ayish) hahahaha

aish moden tapi tak practical. alif lagi mudah untuk urusan akan datang. pendapat saya je la. sebab saya pilih nama anak tak kisah pasal moden atau trend. saya ikut nama nabi je.

Alif sebab personally saya x suka nama2 yg org suka bagi sekarang. Nak sebut susah. Ejaan susah. Better keep the name simple & sweet. Lagipun elok nama alif tu :)

Saya akan pilih nama yang ada maksud dalam islam. Semoga bila kita panggil tu dikira mendoakan sekali

7mo trước

dan kat akhirat depan Allah & semua makhluk nanti kita dipanggil dgn nama tu

no 2 sedap ..nama moden sikit..no 1 pon sedap jgk, sbb jarang dh parents guna nama alif ni..

Alif adwa. Sebab sy x suka letak nama anak terlalu moden. Hehe

2 okay jugak🥰

alif adwa

aish adwa 😍