makanan bernutrisi untuk ibu 1st trimester

hello mummies semua, boleh suggest makanan apa yg i patut lebihkan tak untuk 1st trimester ni? i belum pergi scan dkt klinik lagi cus baru 4-5w. but i nak jaga kandungan nak dia sihat. what should i makan selain folid acid ya?

4 Các câu trả lời

Makan yg brkhasiat. Yg tinggi zat besi (ikan, sayuran hijau, ulam, jambu batu) so that hb cantik. Nt da buat buku pink akan check hb, klu hb dah cantik bagus. Pastu selain folic acid, mcm iron semua tu kena makan. Kalsium pun (klu tak boleh minum susu, beli pil kalsium)

You cut off sugar, junkfood/fastfood, caffeinated drink. Eat a healthy diet meal, drink a lot water. That would be good.

diet sihat..makan real food..elak junkfood and so on..ok

diet sihat..makan real food..elak junkfood and so on