Berat ibu tak naik2.

Hi moms. Skrg 4month/17weeks, berat ibu xnaik2, maintain 51. Tp berat baby tally. Ada ke moms yg mengalami perkara yg sama? Atau peningkatan berat berlaku apabila masuk trim ke 3?

27 Các câu trả lời

sya perna..sy memang jnis kurus tau n BMI pn underweight dlu msa prgnant ank ke2 doc refer pkar pmkanan je..tpi sy memang jnis susa naik badan..anak lhir 2.7kg

2y trước

Sis dulu pregnant berat berapa? Saya pun underweight jugak

mmg ada ja ibu jenis berat tak naik.. tapi sebaiknya naik la.. tapi ikut pengalaman saya, lepas 4 bulan lebih tu baru start naik . naik smpai terlebih² pulak 😂.. tgk orang jgk

sy naik 2kg ja dr mula2 buka buku. lepas masuk usia kandungan 3bulan smpi skrg 6bulan maintain turun-naik pun setakat 0.5 ja tp alhamdulillah berat baby dlm perut normal.

sy masa baru pregnen berat 76kg, hari nk bersalin pon berat masih 76kg.. tpi baby berat ok, lahir 3.32kg @ 37weeks.. slagi pertumbuhan baby ok, jgn risau

Besenye nurse akan bgtau n ade table dlm buku pink dr start pregnant smpai bersalin range berat bdn akan naik smpai brape Kg shaja n xleh lebih drpd tu..

normal sis.. before this berat saya maintain 48kg dari first trim sampai la second trim , dua minggu lepas timbang baru naik sikit now 31w berat 54kg

sy sblom pregnant 51. naik turun n maintain je sbb muntah terok. masok je 28week bru naik. sblum bersalin..dr cek.. 56kg..okay lahh. senang pantang

macam mana nak tahu berat baby ok ke tak? kk saya x pernah buat 2d scan. dia just check fundal height tu. skrg saya 25 minggu.

mcm sy berat sy trun sbb alahan..tp bby ok jew..smpai akhir2 tu bru berat sy naek..sikit..besalin 39week sbb bby besa.czer

Normal as long as berat bby naik okay. Sy sepanjang pregnant 9bln , naik 2kg je 🤣 Bby lahir 37w2d 2.94kg. Okay2 je.