Berat ibu tak naik2.

Hi moms. Skrg 4month/17weeks, berat ibu xnaik2, maintain 51. Tp berat baby tally. Ada ke moms yg mengalami perkara yg sama? Atau peningkatan berat berlaku apabila masuk trim ke 3?

27 Các câu trả lời

Saya dulu awal2 mengandung / 1st trimester pun berat tak naik2. Turun lagi ada lah sebab alahan morning sickness. Masuk je makanan minuman, muntah bukan main banyak. Sampai warded 🫢 Later dah masuk 2nd trimester tu slowly berat naik tapi tak banyak sebab saya kerja luar jaga site. Memang banyak bergerak kadang tak makan tak minum. Tapi syukur berat baby naik je. Masuk hujung 3rd trimester, haaa berat naik mendadak. Serupa penguin dah 😂… sampai lah melahirkan. Berat baby naik naik naik sampai terkejut doktor 🤪… Masa ni selera bertambah mendadak. Pantang makanan lalu depan mata masuk mulut 🫢

Sy overweight .. Berat sebelum pregnant 96kg .. sekarang dah 26w, berat sekarang 95.4kg .. Tapi bila scan , saiz baby lebih besar 2w dr sepatutnya .. Doctor cakap sbb anak sy memang sedut semua yg sy telan .. Untuk overweight macam sy , doktor kat klinik kata haritu , okay je kalau tak naik ..

2y trước

Samaa laa .. Alhamdulillah gdm tak sangkut masa anak first .. berat naik mencanak jugak .. ni anak second , mula mula ingat ada gdm sbb urine sentiasa kuning walaupon tak minum air manis sgt .. sampai stress 😅 tp 1st and 2nd minum air gula alhamdulillah takde gdm doktor ckp .. tu laa ..maybe sbb alahan juga kann berat turun

samalah . buka buku 87.5 . pastu turun 84 maintain sampai second trim . dr sampai buat mcm² kajian . check tiroid lah , apalah . check baby pun mcm ada masalah . masalahnya berat tak mau naik² . 3 trim nanti taktau le mcm mana . first time jadi gini . anak first dulu okay je .

sama dgn saya...kandungan ke 3 skrg, brt xnaik..sama je dr buka buku pink smpai la 14week..49kg...saya heran jgk, sbb bby bump dh agk jelas..16week nt check up kk...xtau la nt brt naik ke x.. ank pertama n kedua, naik mencanak je jarum penimbang.. gap 8tahun kandungan skrg dgn ank kedua..

2y trước

saya masuk 5 bulan berat baru naik,before tu turun sikit..sekarang makin naik naik hahaha

huhu..berat ori sy 51kg sy buka buku 17 minggu sbb dpt appoinmnt lmbt... sekali timbang turun dah 48.4kg sbb alahan🤣...lepas tu slow2 la naik... skrng dh 36 week🤣 ada ibu berat x naik tapi berat baby okay je..so jgn risauu... 😁

2y trước

semoga urusan puan dipermudahkn😍..... sy pun tengah tunggu due jugak... 36w ... hrp sy dpt bersalin sblm due...x blh lbih dri due sbb gdm on d/c😑

berat saya 64kg, buka buku 12w 61kg (pernah turun smpai 59kg), 2nd trim then berat maintain 63kg smpai 5 bulan lebih. tp skrng 36w, berat 81kg. tktau salah kat mana 😭😭😭😭 check gdm 2 kali clear. darah tnggi clear tp tu laaa. emmm

normal je tu.. sy pun every month check up sebelum 5 bln berat takat naik 1kilo je/month sbb alahan makan luah je sblm ni. now dah 5 bln berat baru nak jinak2 naik sikit2 as long berat baby bertambah should be fine 😊

Normal. berat badan saya menurun dari first pregnant sampai nak masuk 5bulan. start 5 bulan pregnant baru naik 1-2kg sebulan. masuk 7 bulan pregnant pening kepala sbb naik mendadak sgt 2-3kg sebulan😂

saya masuk 5 bulan baru berat baik,Dan sekarang makin naik hehe,Dr nurse oun okay je waktu 1st trimester tak naik berat malah,turun 500g,dorang okay je..skrg lah bising sikit sbb terlebih naik hehe

Doc bising tak berat tak naik2? Saya underweight. Berat masa buka buku baru 35kg. Sekarang dah 30 weeks berat naik 47kg. Setiap kali check up naik paling2 2kg asyik kena bising je huhuhu