Pregnant first trimester

Hi moms,bawah 12weeks memang kerap rasa nak kencing ke?😂 Penat ulang toilet.Kita dah lupa dah sebab last pregnant 2021.

11 Các câu trả lời

first pregnancy start 4weeks sy dh start ulang alik ke toilet je . 2nd pregnancy start 6weeks ulang alik ke toilet . kdg rsa mls betul nk ke toilet😅😅 tpi mmg mula² mcm pelik awat lh kuat sgt Rasa nk kncing . tkkn minum ayaq jnis tkmasak plk KN sbb minum ayaq dri coway 😂

2t trước

Tu lah..baru je kencing,lepas tu nak pergi lagi 😅

sama . msuk 12w Bru ni kerap sgt kncing.. mlm sampai pgi stkt ni ada la dlm 3-4 kli bgn kncing. tu pon byk tahan kdg2 sbb syg tido. tp kalau dah bgn tido siang2 hri . nk sampai ke mlm balik mmg jemi g toilet kncing

2t trước

hahaha ye.. senak xleh tahan sgt Bru bgn. tmbh skrg alahan kuat. mudah sgt bocor..bila uwek2 nk muntah skli dgn kncing kluar. mmg jenuh kain kna bsuh

Saya pn mcm ni skrg dh kurang sikit… tapi kalau rasa nk terkucil tu cepat2 la ke tnds… jngn di tahan2 nanti bocor 🤣🤣🤣🤣

2t trước

😂😂

nurse saya bagitahu kerap kencing masa awal2 pregnancy normal sbb pundi kencing kita dekat dgn kedudukan baby dalam perut

2t trước

betul. baby kat bawah sis. nnti dah 20w ke atas dia naik atas pusat. nnti bila nak dekat bersalin kerap kencing balik sbb baby dah makin besar

Betul tuuuu. Sy masa mula2 xtau pregnant ingatkan kuat kencing sebab banyak minum air coway 😂😂😂😂

2t trước

Hahahaha yeee. Dulu awal2 selalu xsempat sampai tandas dah terkencing 😩

awk betul sy trimester pertama ni TGH alaminya tambah sy ni kuat minum air kosong air manis langsung xsentuh

2t trước

Sama kita..jenis x mnum air manis.

mmg normal.. smpi la brslin gitu la keadaannya.. tgh tdur bkh trsedar sbb pundi dh penuh 😂

2t trước

Tu lah tu..nak dekat2 bersalin lagi lah.😂

saya week 8 memang kerap kencing, sebelum tau hamil, saya ingatkan saya kena diabetes...

normal sis. sentiasa cuci bersih dan lap kering setiap kali lepas ke toilet

2t trước

Ok sis 🥰

Mmg akan kuat kencing sbb rahim makin membesar & tekan pundi kencing kita.