KERAP KENCING

Assalamualaikum semua, saya 18 weeks pregnant. Saya nak tanya kita memang kerap kencing as pregnant mommy but seberapa kerap mommies semua kencing dan berapa gap masa kekerapan tuu ? Please share your experience sebelum saya paranoid sebab 15-20 minit ulang kencing. Hahahaha.

6 Các câu trả lời

sy pun kerap kencing tapi mlm la... kdg tu bgn kencing dua tiga kali .. baru baru ni nasib baik suami bgn dlu...bukak2 pintu nk p bilik air tgk2 ada ular dpn pintu bilik... tkut betul rasa...

3mo trước

Allah … nasib allah pelihara. Saya malam jarang kencing sebab malas bangun. So lewat petang tu saya kurangkan minum air, hehehee. Siang hari jaa saya kerap minum secukupnya.

Saya dah 18weeks. Rasa dari 9weeks dah kerap kencing dah. Sekarang makin kerap kencing. Saya pulak jenis kuat minum air. Memang bertambah-tambah kerap lar kencing

skrg 17w sama la 15 min cmtu rasa nk kencing klau duduk dlm econ lagi la kerap klau duduk rumah takpa klau tempat keja smpai mlas dh nk ulang pergi toilet .

memang akan kerap kencing... sy kekerapan dlm sejam 2-3 kali... normal bagi saya, kena² mmg jenis banyak minum air putih utk kekal hidrat....

sy pun 18w dalam sejam mesti kencing 1-2 kali. kalau dalam sejam tak kencing maknanya sy tak cukup minum air 😂

3mo trước

ibu mengandung memang akan kerap kencing 😆