Bayi 4bulan makan

Hi.. Mommy selamat malam.. Ada sesiapa dekat sini tak yang baby dia dah makan seawal 4bulan?

12 Các câu trả lời

kat malaysia mmg tak digalakkan utk beri baby makan seawal itu. tp di perancis, seawal 4 bulan, doc ada bagi jadual pemakanan utk bayi 4 bulan. yg penting kena tanya doctor dulu baby anda dah ready atau belum utk makanan selain susu ibu. doctor boleh advice based on perkembangan bayi.

saya x bagi anak saya makan seawal usia 4-5 bulan. tapi saya bagi dia rasa kat lidah aiskrim ataupun benda manis. saya x bagi makan cuma merasa atas lidah. sikit je x payah bagi semua. kesian baby tengok kita .. merasa jela kt lidah. bukan benda² keras. contoh nya air je..

Genap 6 bulan. Kalau 4 bulan mmg masih awal. Tapi kalau nk jg bagi dia cuba makan, buat mcm trial saja. Sikit dlm 1 suap latih makan cuma sehari. Tapi slalunya itu kalau 5 bulan lebih,, begitu..

bby sy mkn 6bln kurg 1minggu...kl 4bln awl sgt tu kesian sistem pencernaanny blm kuat..mybe kl bb dbwh graf blh bagi mkn kl susu kurg itu pun kena tny dokter ank dlu ye..

4bulan awal sgt ni.. anak sy mula makan smgu seblum 6bulan. jgn bg makan awal sgt ye.. belum boleh tu. btw, kenapa nak bg makan 4bulan?

awal sgt sis. tiga2 anak sy 6 bulan 1 mggu bru sy bg... fruit puree.

4bulan awal sgt tu sis . genap 6bulan bru bg makan .kesian bby

Awal sgt2. Nti usus baby rosak. Tak ready lg utk food.

saya tunggu betul2 6 bulan baru kasi bubur nasi kosong

6bulan keats bru boleh....xdigalakkan mkn lg