Memberi bayi 4bulan lebih makan

Hello ibu-ibu semua , boleh tak beri bayi 4bulan lebih makan nestum? Baby saya asyik nangis dan bejaga malam bila saya beri makan dia tidak menangis dan bejaga malam lagi . Bahaya ka beri bayi 4bulan lebih makan ? ##seriusnanya #firstbaby #bantusharing #mommybuntu #seriusnanya

2 Các câu trả lời

bawah 6 bulan TAK BOLEH MINUM DAN MAKAN selain dari susu. perut baby belum cukup matang untuk hadam selain dari susu badan. STOP bagi nestum. nestum tu manis. tunggu 6 bulan naa. kesian kat anak. cari punca ya puan? anak nangis byk sebab tak semestinya sebab lapar. perut kembung ke? dia tak selesa ke? biasa umur 4 bulan fasa growth spurt,mental leap dan regression phase. lebih fussy,gangguan tidur kadang terganggu. jadi puan kena bertenang. fasa ni tak lama. cuba tidur kan bedung separuh. pasang white noise. just pastikan pamper dah ditukar. baby keadaan selesa. ajar baby tidur awal. bilik tidur bagi malap.

mn blh mkn oii.. adeh.. msa pregnant nurse tak bgi tahu apa² ka ayo