najis bayi

hi mommy, nak tnya baby sya harini bru 50hari ,dan dia fully FM ,minum dutchbaby ,tiba2 harini bdn dia dedor dn hangat , dan harini pon dia mmbuang dalam 4x ,najis dia berlendir , adakah dia x sesuai susu atau silap cara mbancuh susu ?atau sbb lain ya ,minta pengalaman mummy2 smua,tq

1 Trả lời

Hi. Saya takde pengalaman macam awak. Tapi saya boleh advise. Baby berak byk kali sehari tu normal. Harus monitor color najis and kalau keras tak normal sembelit nanti. Kalau hangat macam demam bawa hospital/clinic check. Mungkin juga susu, baby lain2 kadang dia okay, lepastu tak okay pula. Harus monitor.