Makanan PANTANG

Mommy , kalau korang berpantang , memang tak boleh makan ayam ke ? Saya ni mak mertua asyik suruh makan ikan je Macam mana nak dapat khasiat untuk susukan baby nanti Kan

19 Các câu trả lời

Bleh la mkn aym..pnah x tbaca komen dr. Amalina che bakri...amalkan pemakanan sihat...bkn time pantang je jage mkn abes pantang hentam smua mmg bdn naik cmtu la komen die...

Atas orang sis..sy pantang mmg xmkn ayam..kuah pn sikit je buh...cuma sy bnyak mkn oren je utk baik luka..ayam ni atas org juga lau xgatal blh mkn..lau gatal jgn mkn..

Boleh je mkn ayam xde masalh pun..sy sblum nie berpantang mkn ayam lgi...sis kena byk mbaca..cuba tgk posting dktr imelda balchin dkt fb..

Sy berpantang skrg..mak sruh husband bwt sup ayam + bawang putih dan merah je..jgn letak halia..so far okay je..susu mkin byk..😊

sye smpai ari ke 44 ari mkn ikan.. bakar.. sngang.. itu je menu sye.. ade je khasiat sis.. jgn risau...kalo ayam bnyk risiko sket...

4y trước

saya hari ke 19 harini masih lagi dengan ikan. huhu. mak dah suh makan ayam tapi saya takut walaupun jahitan semua dah sembuh dah.

Mybe dia xbg sbb ayam skrng kn dicucuk😬 mil sy pn xbg mkn, tp klu mak sy dh 2 3 mnggu brpntang tu dh bleh mkn je

Boleh je mommy.. Sy mak sy buat ayam bakar dan sup ayam gilir2 dgn ikan bakar.. Yg goreng2 mmg mak sy x bagi

Boleh saja ba makan ayam.. ayam rebus .. sebab sup ayam tu banyak kahsiat.. terutamanya ayam kampong..

Boleh je mkn ayam. Buat ayam bakar. Sy pantang mkn ayam bakar alhamdulillah xde rasa gatal2.

bole je..sy bsalin czer..sy dr awal lg xde pntang mkn cuma amalkan mknan sihat