Bila ibu2 start makan makanan bergoreng (ikan/ayam grg) sewaktu berpantang ? Saya harini hari ke17.

Bila ibu2 start makan makanan bergoreng (ikan/ayam grg) sewaktu berpantang ? Saya harini hari ke17. Ibu2 sllunya pantang mknn bgoreng slma 44hari ke? Atau pntang smpai 100hari? Kalau saya dlu pantang bersama je slma 100hari. Kalau pntang jaga mkn slma 44hari je. #pleasehelp #advicepls #plsshare #PANTANG

17 Các câu trả lời

Boleh je sis. Jgn la sis pergi minum minyak gorengan tu pulak 😂 Saya pantang dengan mertua ada je tiap masa goreng Ikan talapia, mintak Bawang Putih goreng yg nipis2, di goreng je sebijik Bawang Putih tu 😅 . Siap hari ke 30 Dia masakkan gulai Ikan tenggiri dgn belimbing buluh bagi saya makan. Xda dah Khas makanan pantang untuk saya katanya semua orang Dlm rumah boleh mkn. Sadissss. Tapi alhamdulilah tak ada apa2 yg effect saya

bergantung pada badan setiap org jugak,ada y blh mkn semua bnda time pantang,n ada jugak y x blh nk mkn.ada y pantang 44,ada y 100 ikut atas diri stkat mne mmpu,jngan ikut org....klau xada effect apa2 kira bdy awk serasi lh..xcuba kita xthu kan 🙃

tengok atas orang juga sis....Sye berpantang goreng selama 20hari gitu.tapi pastikan minyak tu lapkan dengan tisu dulu lah.kalau luka bawah belum kering lagi.better jangan lah.kena pantang betul2x lah .

sy bpantamg hri ke 30. masih mkn yg bakar dan stim. harini je balik hsptl suami singgah beli sup belut yg kat kedai. request utk ibu bpantang.

saya minggu ke dua berpantang dh makan mknn bergoreng 😂 Alhamdulillah ok je sampai la habis pantang

saya selama berpantang x brani n mak pon x bg amik huhu mkn mknn rebussan n grill tnpe minyak je

sedari hospital sy mkn goreng kunyit, sampai skng mkn ayam kunyit, alhamdulillah ok je

saya masa hari first pantang lagi dah mmg makan ayam goreng.. minum cola..

sy hari first dah mkn ayam grg , hospital sediakan lauk ayam grg je hari2 .

boleh je mkn. sblm habs pantang, sy dh mkn goreng2. klu awk xde allergic la.

2y trước

Ok terima kasih share ❤️