Baby Tak Tidur

Hi mommy, ank sy bby boy umur 2 bulan, penah kne xberak seminggu alhamdulillah da berak, lepastu kne balik xberak. Dia fully bf x cmpo susu, sesejak ni dia tdo skjp sgt, dodoikan lepas stgh jam dia bangun balik. Ape ye kaedah nk kasi dia tak mcm tu. Sy first time mom. Husb tnye mmber dia pon, org tu ckp picitkn buah anggor buat mcm tahnik tu,sapu kt lelangit bby. Nnti xsembelit. Ni otw nk bli anggur. Hmm kalau bby xtido. Xbuat kje laa sy. Ke mmg bby 2 bulan da start pandai ajk main? Tp kesian waktu tidur dia kurang, bby kan kne tido lebih utk perkembangan otak kan. Risau sy Ad moms y boleh bagi tips utk saya ?

1 Trả lời

Sis please jgn bg apa2 kt baby. Petua tu sgt2 salah. Baby fully bf kalau x membuang beberapa hari tu normal bukan sembelit. Apa2 rujuk nurse atau doktor masa checkup. Bukan rujuk kawan. Aduhai. Anak sy pn fully bf. Penah dlu 10hari xberak. Nurse kata normal. Bab tido kurang tu stgh baby mmg mcm tu. Ada fasa2 dia akan kerap tido. Ada fasa yg dia kurang tido.

4y trước

Xbgi pon anggor tu, kitorg y mkn, takut gak nk bgi even bgi air dia jer, actually mmber tu isteri dia pon nurse juga. Ank tiga. Tp sy takut gak nk ikut petua tu. Tu y rujuk sini mne tahu ade tips² lain ke. Btw thanks yer bgi pendapat sis 😊