Berapa oz boleh bby minum

Hai mommies. Bby sy umur 2 bulan lebih. Hujung bulan ni sy akan mula bekerja. Skrg dia dalam fasa minum susu botol. Sy nak tanya laa 1) berapa oz utk setiap sesi patut sy bekalkan susu pada pengasuh?? Skrg sy start dgn 2oz tp bby mcm tak cukup. Kadang lps minum tu, dia tidur. Tak sampai 2 jam, dia akan bangun & nak susu lg. Jd total sy bg dia susu 2.5oz / 3oz. Tu pun dia masih mcm tak cukup & menangis 2) berapa lama gap utk setiap sesi? #pleasehelp #ingintahu

6 Các câu trả lời

hi awak. awak starting dgn 2oz kan. kemudian naik kan ke 2.5/3oz tetapi masih tak mencukupi awak boleh tmbh lg ke 1oz bg 4oz per session. lepas tu tengok baby minum okay x? kalau baby minum susu ibu, awak kena tahu susu ibu ni mudah dihadam dan diserap jadi normal kalau ada baby yg selepas 1j dia minum dia nk lg susu. itu bermaksod demand baby awak adalah setiap 1j per sesi. jadi dari situ awak boleh kira berapa botol yg awak kena bg tinggalkan dkt pengasuh nnt. contoh mcm sy usia baby 2bulan++. baby minum 4oz per sesi. sy punya working hour 7.30am-4.30pm. selalu nya sy bekalkan 6bottle. ni contoh bottle yg sy letak susu. masa sy ambik baby akan ada extra 1@2 botol yg masih belom diminum

1y trước

susu dlm coolest bag tahan 24j. sy letak both ice pack dgn ice brick. utk pastikan ketahanan susu tu sejuk. waktu ambik anak awak dgn sy lebih kurang. sy keluar office 4.30@5pm mcm tu. sampai dkt rumah pengasuh dlm pkol 5.30@6ptg. sampai rumah 6.30ptg mcm tu. smpi2 rumah benda utama sy buat dulu adalah simpan susu dlm peti ais dn packingkan susu yg nk dibawak ke pengasuh utk esok hari siap2☺️

Hi, Puan! Saya kongsikan pengalaman saya. Waktu kerja saya 9am-6pm. Seminggu sebelum saya nak masuk kerja, saya train baby minum guna botol untuk pantau berapa oz setiap sesi. Baby saya feeding cue setiap 2 jam. Setiap sesi pula 2oz ke 3oz. Jadinya saya bekalkan in total 350ml (11oz) cukup sampai saya ambil baby. 11oz ni hanya permulaan. Semakin baby membesar, milk intake pun bertambah. Jawapan bagi soalan 1&2: Puan perlu pantau berapa oz yang diperlukan untuk baby Puan. Demand anak kita tak sama. Harap membantu

1y trước

Alhamdulillah. Sama-sama 🌹2 botol chilled, yang selebihnya frozen. Saya simpan guna milk storage bag. Saya tak letak dalam botol.

dekat kotak susu sllunya ad tulis untuk brp oz untuk setiap month..ank sy x tau knp dy jdi kurang sikit susu skrg 2 bln stgh ni tpi mnm 2 jam lbih 3oz..sllu akn mnm 4-5oz..klau kat kotak sllunya 2m mnm 4oz dh

1y trước

ank sy susu ibu. sebelum ni bf je. tp ni nk start keje dah, sy bg dia botol. tp tula, tgh training lg ni. nk tahu berapa demand dia. org kata susu ibu ni cpt hadam jd cukup je 2oz. susu fm pulak lain. tu pening sikit 😅

anak saya 2bulan 4oz setiap 2jam kalau Malam kena gerak baru minum susu klau xgerak dlm 5jam baru dia nak Susu 4oz balik

1y trước

anak saya minum Susu fm Susu badan kadang je bagi

susu fm.susu ibu xpam pn bg hisap je tp bnyk dia mnum ibu dan fm

anak sy. .sebulan dh mnum 4oz dlm hari

1y trước

susu ibu ke susu fm ye?