Najis hijau & kurang menyusu

Bby saya hari ni genap 4bulan..sejak 2 minggu lps dia start berak njis wrne hijau lumut(2 hari lps njisnya da tkr kuninghijau,tpi harini dia berak lgi da tkr hijau balik)..menyusu botol pon kurang,biasanya dia akn mnum 3oz,tpi skrg 1oz lbh je..knpe ye? Sy tnye pndpt org diorg bg thu normal bby berubah bln.. oh ye ank sy susu formula dutch baby..dia aktif ceria mcm biasa..berak pon 2hari skli #firstbaby #firstmom

1 Trả lời

betul, berubah bulan. najis warna hijau lumut tu normal untuk yang menyusu formula disebabkan iron/zat bezi dalam kandungan susu

2y trước

betul, sebab baby dah mula pandai. mungkin pandai main dengan orang dah sebabtu dia tak nak menyusu. cuba susu kan dia dalam bilik yang sunyi takda orang atau time dia mamai nak tidur