Air Gula

Hi mommies,biasanya kandungan brapa bulan bru kena bagi mnum air gula??Anak 1st sbb tu bnyk tanya dgn org yg dah berpengalaman?...ad juga tnya ibu tpi ibu sya pun tdk ingat suda bila sbb adik bungsu umur 7 tahun suda??

30 Các câu trả lời

Sy pun tgh prgnnt anak sulung😍 Sy checkup d kkia drg x suru minum pun sampai sy sndri tnya doktor d kkia sy btul2 xminum ka air gula ni? Sbb kandungan dri awal xda mslh berat pun ideal hb pun ok ja n umur under 25 lgi so xpayah minum.. sekali checkup d kpj doktor suruh minum ja biar xda mslh 😂 alhamdulillah lpas test gula d klinik luar mmg xda mslh laa lulus cmerlang juga😂

5y trước

Alhamdulilah😍

Depends pada ibu mengandung. Ada yg wal2 dah berisiko (bmi tinggi, family history, umir lebih 25thn,etc), so kena minum air gula awal. Ada yg normal tp tengah2 nanti berat naik mendadak, so kena minum jugak. Tp mmg setiap ibu mengandung akan kena minum air gula sekurang2 nya sekali sepanjang kehamilan.

Minum 1st msa 9mggu, minum 2nd msa 27mggu, ptt 29mggu tp sbb berat sy naik 15kg total doc suh buat mgtt awl, tgk mmg sangkut 😂😂😂😂...so skrg tiap 2mggu kena buat bsp...

5y trước

Xde la kena mrh, next cek up just inform nurse ada family history kencing manis, so nnt dorng leh noted incase berat naik mendadak ke, so dorng plan kan tuk buat awl mgtt

Tingu dri ibu kalau ok teda muntah2 da nurse akan tnya tu.. n bg surat tuk minum gula.. cam sy tu hri 6 bln kandungan cos 1 hingga 5 bln muntah2 saja

Sy anak peetama nak msuk 7bulan bru minum...yg kdua ni awal nak msuk 4bulan kena minum dh..sb anak pertama mse 37week sy ade kencing manis..

5y trước

Nduy,demi anak kan..

Saya week ke 11 @ 12 camtu kene minum air gula pertama kali. Lepastu kali kedua masa 26 minggu sbb ada family history diabetes.

Kena minum Ms kandungan 33 minggu...sebab berat bdn Naik...kalu berat maintain mcm depa nk kompom x kena minum.. 😂😂😂

Sy spttnye 26weeka bru mnum air gula..tp sbb hri tu brat naik 3kg xpasal kne mnum air gula awal 19weeks da kne mnum air gula

Standard 17 weeks tak kisah la overweight ke kurus tapi untuk kawasan saya ni la . Tempat lain macam lain je .

Sis umur berapa ? Kalau 25 kebawah tk payah mnum Saya tk payah mnum sbb 24 Doc kata tk ckup umoq lagi 😂

5y trước

Heheheh lega noh