Pacifier.puting

Mommies,bg puting x dkt baby?sya Nak bg sbb baby dia mcm Nak sesuatu utk soothing b4 tdoq..baby 1bulan lebih..salahkah ea g puting sbb org sekeliling sgt skeptical..anak 1st dlu elok ja sya bg puting..Gigi xjogang Pon..

16 Các câu trả lời

saya bagi puting..jenama tomme tippee .. xkan buat Gigi anak jonggang... Ade la 6 jenis pattern tukar ganti..(mule2 gambar meow..lepas TU Ade puting tommee tippe dlm gelap bercahaya ..) heehe anak sye start 3m smpai 1y3m.. lepas TU xde puting dh..sye sorok puting TU.. (sampai skrg sye simpan puting last kenangan dia) skrg dia dh 2y10m tp alhamdulilah mudah anak sye lepas puting.. ni pengalaman sye

sy tak bagi. kakak sy bg anak dia, tp masa baby sampai dah 1y bbrp bulan takde dah paci. if nk bg try la puan baca dulu berkenaan paci. salah cara mmg blh jongang, salah cara mmg dah tadika nak paci lg. paci tak salah kalau betul cara. mcm jgk kes bedung kat baby fateh tu, bedung tak salah, tp bedung kat budak besar takde org pantau tu yg salah

saya tak bagi, saya lah yang jadi pacifier dia 😭 tapi sejak baby 2+ bulan dia belajar hisap jari sendiri. saya prefer dia self-sooth dengan hisap jari daripada hisap puting. tapi dedua pun tak salah. yang penting kena wean off by 2-4 tahun sebaiknya. and kalau guna puting, make sure guna certain times je, bukan setiap masa.

x salah pon. kalo awak rasa pacifier tu bntu ank n dri awak juga jd bg. ikot ckp org, bukn org tu nk jga ank awak. tp bg sblm dy deep sleep. kira nmpk da mamai sgt2 tu ley try tarik. bg bukn tuk kebiasaan. bg tuk bg senang tdo je. cari jenis anti jongang punya

lain org lain didikan sis .. xsemua bby hidap puting jongang .. ank awk so awk lebih tahu.. if awk rasa die perlukan puting just bagi je .. jngn beban kan fikiran awk dgn kata2 org .. kita yg jage ank kite.. so ikut suke kite lah nk buat cam mane .. faham ye ☺️

5d trước

hisap* sorry typo

Pacifier tak salah. Macam saya, saya cuma bagi time tidur malam sahaja. Itu je puting 1. Kalau susu semua saya direct feed. Sebab baby time malam banyak meragam. Serba tak kena. Kesian tengok. Saya pun dulu taknak bagi pacifier. Now saya bagi malam je.

Saya dari kecik mak kata tak pernah pakai paci tp jongang jugak sis sampai ke besar. Entah la padahal gula2 jajan pun saya tak suka makan. Guna botol susu pun kejap je setahun dah minum pakai open cup. Nk kata keturunan, family takde yg jongang pon 🥲

baby saya start 1bulan saya dah bagi puting , sebab dia sebelum tidur macam cari benda untuk nyonyot ,baru dia boleh tidur , tapi saya bagi sampai 1tahun 2bulan je lepastuh dah tak bagi , gigi dia alhamdulillah sekarang okyh je tak ada jongang , hehe

klau paci menyenangkan urusan sis blh je bg..kdg bb ni lain2 cara nk tenangkan dia..skarang paci anti jongang dah ada.sy dlu terpaksa try jgk sbb nk mengempeng setiap masa..sy ada commitment lain utk uruskan ank2 y lain tp bb xnak paci

Tak salah pun klau itu yg terbaik utk puan asalkan anak tak meragam..sy anak 1st pun guna paci umur 2tahun bru boleh berhenti tapi struggle sikit nk lepaskan bila dah biasa