Baby 25 Hari keliru puting

Salam ibu2. Anak sy baru 25 Hari dah keliru puting sbb sy bg botol trlampau awal sbb baby sy Ada kuning dlu nak bg dia minum selalu tapi sy Ada masalah flat nipple n baby susah latch. Sy dah Cuba bg dia isap puting saya tapi dia hanya tahan skejap je sbb dia tk reti nk sedut susu jadi Susu tk keluar then dia mengamuk. Bg pendapat ibu2, perlu ke sy rawat masalah keliru puting ni? Atau sy teruskan je guna botol memndang nnti sy pon akn mula bekerje? Tapi sy teringin nak anak sy df semula 😌 sy perlu jumpe dgn lactation consultant ke? Sbb org kata baby yg keliru puting susah nk kembali df semula sbb dah biasa dgn botol n otot muka dia dah lemah

1 Trả lời

boleh buat urutan mulut baby kalau nk bgi df. lps tu jumpa lactation consultant. tapi mcm sye more prefer be epmom. lagi mudah. bby pon xde nak mengempeng2 time mlm. boleh tido dgn lena.