BABY 2BULAN minum brp oz shari?

Mommies yg bkerja sllunya hantar baby 2bulan ke pengasuh slalunya bekalkan susu EBM brp oz ? Saya bkerja dari jam 7pg smpi 7mlm. Brpa jam skali sllu pesan kt pengasuh suruh bg ssu? #advicepls #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

lagi 3minggu nak masok kerja awak boleh start train baby guna botol. dr situ awak boleh tau berapa demand baby awak minum setiap sesi. sebab demand baby xsama. boleh cuba dengan 2oz setiap sesi dulu. kemudian baru increase. ada baby demand dia setiap 2jam nak susu. ada baby demand dia setiap 3jm nak susu.. tu awak kena perhatikan anak awak brpa gap dia menyusu badan tu.. dr situ awak inform pengasuh bila perlu bg baby susu

boleh follow jadual ni

2y trước

Trima kasih puan. Sgt mbntu🥰