5weeks pregnant with 3months old baby

Hi mommies 👋.. sy nk tnya ada sesiapa yg ada pengalaman baby bru umur 3bulan, end up mommies got preggy again ?? Problem is, sy byk mkan jamu.. adakah ia akan kacau tumbesaran janin ..? Sbb sy baca articles, byk yg ckap boleh menyebabkan kecacatan pd janin tu sendiri .. And honestly sy kesian kt baby sy, she’s just 3months old.. also my husband pon ckap dia kesiankan baby kami, katanya kesian baby tk puas bermanja lg, dh nk dpat adik.. Sy mcm belah bhgi, sy ada discuss with MIL, she said if u want to abort the baby better do it now because dia baru ketul darah, belum bentuk jasad lg .. Honestly, I’m in 50-50 situations, and i asked my friend whose pakar dalam bidang ni.. she said its because i js got recovered, not suggest to get preggy this sooner.. #worryingmom

5weeks pregnant with 3months old baby
37 Các câu trả lời

Awak ada comment dekat post orang lain yang pernah nak gugurkan kandungan “jangan gugurkan kndungan sebab baby tak bersalah. Maaf tanya, awak ada pakai perancang tak? Biasanya lepas bersalin nurse memang akan nasihatkan untuk pakai. Kalau betul belum ready please pakai implant. Jangan amik pil sebab pil ada hari mungkin awak terlupa untuk ambil.

2y trước

Firstly i did advise that, its not me who want abort.. i said i did ask my mom in law, and dia ckap mcm tu sebab dia pon prnh berada dlam situation sy mcm skrg, and she did the abortion due to her gynae advise.. dia pon advise jgak untk rujuk gynae sy .. sy just tnya if any moms here got the same situation like me, and yes i did use the protection .. so kat sini jgn terus nk assumed i want the abortion ☺️

Kalau makan ubat mcm mana pun, qada n qadar Allah xda sapa boleh ubah. Minta pada Allah je. Kalau mmg dah rezeki tu Allah nak beri, sis teruskan je. Kalau sis xnak, Allah akan ambil juga nanti. Jadi baik redha je sis. Takut sis dah syg anak dah besar nanti Allah ambik balik lagi ralat. So apa pun minta petunjuk Allah. Kita merancang, tp perancanganNya terbaik❤️🌹 no hates, ❤️🌹

it's up to u sis .. kalau nak gugurkan paling murah I prnh jmpe 1200-1500 .. even pill online pon 400 keatas .. I know sbb I pon Jenis anak jarak rapat2 .. kalini pregnant ke5 , ank ke4 baru 1y4m czer .. trfikir jugak nk gugurkan , cari2 mahal la pulak .. baik perabih duit enjoy ngan ank2 🤭 last2 simpan je la now dh 9w .. apa2 pun trserah pada Kita,emosi Kita, kesihatan Kita ..

kesiannya baby bru lagi 3m 😢 anak i dh 3 tahun pun i rsa dia blom ckup ksih syg .. rmai kes yg guna mcm2 kaedah still pregnant . kesimpulannya , jangan buang dalam jela . thats better . badan ibu nak pakai lama . dan baby yg bru lahir pun msti nak kasih sayang scukupnya dari ibubapa ❤️ apa2 pun rujuk pakar untuk more advice about this 😘 Be strong dear

tak tahu nak cakap cemana, badan awak tgh recovery. Kesian dekat awak sis. Nak abort, kesian dekat baby. tapi awak tengah recovery. Saya harap awak kuat dan dapat buat keputusan yang terbaik untuk diri awak dan anak. kalau saya, saya teruskan je. lepas tu, memang gap lamaa la kalau nak mengandung lagi sekali. bagi betul2 bersedia. itu kalau diri saya lah.

Allahumma Ya Barik. Allah sebaik2 perancang. Mohon petunjuk Allah ya Puan. Apa2 pun, dptkan nasihat pakar. Dan fikir diri sendiri dulu. Puan lebih tahu kemampuan badan Puan. Allah swt Maha Berkuasa buka seluas jalan penyelesaian. Inshaa Allah. Jgn stress2. Setiap masalah pasti ada solusi 🥰💪🏻

Saya pregnant masa baby 3 bulan. Due date bulan yg sama dgn anak sulung. Beza 2 hari birthday dorang. Its up to you. For me, alhamdulillah anak membesar ada kawan dan sangat rapat. Sekarang dah 5 dan 6 tahun. Sepanjang pregnant alhamdulillah semua okay. Berat baby 3.56kg.

anggap rezeki sis....nk bgi tips/pandangan...sya pun belum berpengalaman ada anak....kalau czer,mmg nurse akan bising² sikit🤣...sya buka buku ritu pun,nurse bising² sbb sya bnyak berulang penang-KL🤣🤣,xstay 1 tmpat...

klu mau teruskan sis bole teruskan ikut Kata hati Sy pun baby 7 bln da mgandung lg tp skrg da besar da seronok juga dpt besarkan diorang sama2 klu x dpt teruskan sis fkir la baik2, smoga dimudahakn

2y trước

Itu la yg MIL ckap, dh mcm kembar

Teruskan pun ok x teruskan pun ok. Tengok badan mummy mcmna. If too high risk, stop it. If ok, go on. Budak membesar kejap je, bahagi kasih sayang sama rata. Nnt dia pun ada kawan seronok juga tu.