5weeks pregnant with 3months old baby

Hi mommies 👋.. sy nk tnya ada sesiapa yg ada pengalaman baby bru umur 3bulan, end up mommies got preggy again ?? Problem is, sy byk mkan jamu.. adakah ia akan kacau tumbesaran janin ..? Sbb sy baca articles, byk yg ckap boleh menyebabkan kecacatan pd janin tu sendiri .. And honestly sy kesian kt baby sy, she’s just 3months old.. also my husband pon ckap dia kesiankan baby kami, katanya kesian baby tk puas bermanja lg, dh nk dpat adik.. Sy mcm belah bhgi, sy ada discuss with MIL, she said if u want to abort the baby better do it now because dia baru ketul darah, belum bentuk jasad lg .. Honestly, I’m in 50-50 situations, and i asked my friend whose pakar dalam bidang ni.. she said its because i js got recovered, not suggest to get preggy this sooner.. #worryingmom

5weeks pregnant with 3months old baby
37 Các câu trả lời

Hope you decide based on your own health and situation. Tak perlu ikut orang dan tak perlu risau apa orang nak kata. Kalau esok lusa memudaratkan diri pun tak bagus jugak. May Allah ease

Macam mana ye baru 3 bulan tp dh pregnant? Srs question ni. Tertanya2 mcm mana ada setengah orng yg mengandung@bersalin dalam tahun yang sama tak sampai berapa bulan. Tolong bg jawapan.

2y trước

jwapan ape yg awk nk ? hbis 100 hari terus lekat sulung lahir january , mac hbis 100 hari oregnant lg next pregnabcy possiblly around awal jan next year or end dec this year .. lg2 yg brsalin awal dr due

tp kn sblm kita bersalin nurse dh tya nk paki perancan apa...ambil depo 1 kali pn dh cukup dh sbb depo ni mmg buat kita lmbt nk mengandung..sya ank 2thn lebh baru mengandung blk...

3y trước

laili kiranya habis pantang 44hari terus bersama ke? sebab baby baru 3bulan tapi dah 5weeks pregnant kan? ..after this jarak 60days or 100days for another Bed dance after birth oke its safe ..BTW kalau ambil perancang ke apa belum tentu tak pregnant dear ..kun fayakun jadi maka jadi ..Allah tak perlu reason untuk dia jadikan dan beri sesuatu aturan dekat kita..all the best dear i hope u strong..btw we are same ..i give birth on 8december 2020 babyboy..then April 2021 silent miscarriage for twins and complete miscarriage.. then i got another miscarriage again on 4July 2021 then i have no period end up 2august 2021 i confirm pregnant 😂and now i dah selamat bersalin 1march haritu even tak cukup bulan sebab leaking case ..bersalin 34weeks 2days....bayangkan berapa kali pregnant tahun lepas😂3Kali dear ...first pregnancy 2019 miscarriage juga twins sepasang 16weeks 4days then after few months second pregnancies but ectopic 3weeks nasib tiub selamat tak kena buang .. and march 2020 pregnant

my gynae pun ada cakap before kalau body tgh recover mmg tak suggest utk preggy soon.. effect kat both mommy and baby.. your body, you know best.. moga dipermudahkan

3y trước

Aamiin, thanks u for your understanding

so many contraceptives to choose utk elak kejadian sebegini . family planning is important , at the end.. it’s all back to you, your decision. may ease be with you , sis .

3y trước

🤍

aku yg pregnant luar nikah pun xpernah terfikir nk gugur kan budak tu sbb dose same mcm bunuh umat islam 😞 how come u yg ade suami blh terkesan dgn nasihat yg mcm tu ?

samalah . 9/5 hritu cek + anak ke2 . anak first dh 3 tahun . Tu pun rasa 50-50 . takut si sulung tk ckup ksihsyg ada jgk nak abort . tapi prcaya pd rzki jela . now dh 9w

Rasenye janganla. Kesian. Anak tu nak hidup. Lainlah kalau dea gugur sendiri.cube tengok berapa ramai yang nak anak tapi masih belum dapat.

jamu ada manjakani sis. manjakani menyebabkan keguguran atau kecacatan kekal pada bayi. stop jamu. pendapat saya terima pregnancy ni anggap je bg kawan kat baby awk.

2y trước

Regarding this issues, i prgi jumpa my gynae after get double line, bila dia scan she said cant see anything .. tp bila amik darah kata nya about 1-2weeks mcm tu.. wktu tu sy dh rasa I’m slowly miscarriage since i kira I’m about 5-6weeks pregnant.. after 2-3days see my doc, suddenly i got bleeding with clot, then i go see my doc, she said I’m already miscarriage 🥲🥲

Terus kan sja.. Insyallah... Rezeki sentiasa ada. Dan sy doakan.. Allah permudahkan sea la urusan sis.. Dlm membesar kan ank... Amin....