folic acid

Mommies sekalian.. folic acid ni bgus x untuk saya ambil. Skrg kandungan saya 6weeks..

folic acid
32 Các câu trả lời

Bagus untuk pertumbuhan tulang bayi dalam kandungan sis. Jangan skip ye sis. Kalau nak lagi okey minum sekali susu hl . Sebab susu hl ada mengandungi asid folic

Tak kisah la brand apa pun. Folic acid kene makan dari awal pregnancy sampai bersalin pun bagus. Saya makan 3 bulan sebelum merancang untuk pregnant.

Folic asid ni dari sebelum pregnant pon dah seeloknya ambil.. saya dari zaman sek dah amek folic asid. Atas nasihat doktor juga

xpe ke makan asid folic dos 5mg ye time hamil?..dgr² ade yg ckp utk ibu hamil 0.4mcg atau 1mg jee.

5y trước

Oo yeke..kira xpela laa yee mkn asid folic dos 5mg..xde effect ape² kn?..iberet folic tu kat mane ade jual sis?

Mkn laaa...jgn skip...utk perkembangan bayi...saya tak beli di farmasi dah...tiap bulan kk akan bagi vit

Saya dh dua kli g kk,tunggu juga bila nurse ni nk bgi folid acid ni,kandungan saya dh 7 weeks dh

5y trước

Sy pun nurse xpernah bagi acid folic..sy belli di shopee 1bundle utk 9bln..bila dh dkt 8-9bln bru nurse nk bgi..tpi sy xmkn pun..sbb dh trbiasa mkn yg beli..walaupun nurse tu bg xbyk..tpi sy tetap mkn yg sy beli..

Bgus sgt bile kandungn 6 hingga 8 bln..klinik akn bekalkn obimin plk..jgn miss k..trusknn..

mkn iberet folic sis...kbykn nurse n doc saran yg tu sbbade semua yg zat yg diperlukan..

Bfore pregnant da kena ambil asid folic sbenanye.. Mkn asid folic ni sblom msok 3bulan..

Asid folid mmg bgus untuk tulang bby..sy hari2 mkn dri awl pregnant sapa skrg da 22 weeks..

5y trước

Boleh je..sy dri 2 weeks lgi mkn sampai 22 weeks skrg..