air gula

Hi mommies nak tanya pendapat. Ada member sy hamil 4 bulan, minum air gula. Hari berikut terus bleeding. Lepas 2 hari pergi check kat klinik Swasta tinggal kantung je? Baby dah gugur? dr kata kena cuci rahim. Sy pula minggu depan nak minum air gula. Skrg sy dah trauma dgn ni. Ada tak mummy yg pernah dengar hal mcm ni? Boleh ke air gula gugurkan kandungan?

25 Các câu trả lời

Saya 2 kali minum air gula. First minum time kandungan 5bln & second minum time 7bln tp takde apa2 pn. Minum air gula takde kesan utk baby sis. Klau ada kesan pd bby, takkan la doktor suruh balik2 minum air gula ☺️ pikir positif je.

Sy rse xde kaitan pn air gula dgn keguguran kwn awk tu..kebetulan je..xpyh tkot mnum air gula..doc suruh mnum demi kebaikan kite..klau sngkut gdm pn jgn stress..doc n nurse ade pantau kite sbb tu kne jujur buat bsp jgn tipu2..

Xde kaitan rasanya..mmg xde rezeki kwn awk tu..berbetulan dgn lepas minum air gula..tp air gula tu bukan asbabnya..kl blhjd asbab dah lama ramai yg gugur dan klinik x buat dah mogtt tu..

Sy baru lepas minum air gula jgk mggu lepas.. xde effect pon air gula tu.. cume nk minum air gula tu bagi abis.. ya allah seksa.. 🤢 mungkin mmbe tu blm rezeki die lagi..

Asbab je semua tu.. Klu minum air gula boleh sebab keguguran dh lame klinik stopkan je minum air gula tu.. Doa yg baik2 insyallah yg baik2 menyusul

3x prgnt. Tiap prgncy 2x kne mnum. Xde mslh... Dan gugur tu xde kne mngene dgn air gula. Tu sbg sbb shj, dh Allah kata smpai situ usia jnin.

Xde kaitan sis. Sy dh 2x minum air gula. Alhamdulillah xde apa2 .. jgn kusutkan fikiran fikir benda2 mcm tu. X elok utk sis sendiri. 😁

X de kne mengena sis... Minum air gula tu utk cek kandungan gula je. .. X de pape lah tu... Fikir positif je... Mungkin bkan rezeki die

Sy masa 2 weeks dh mnum air gla.... Alhamdulillah xde ap2 yg berlaku....air gula x mnyebbkan keguguran....mgkin fktor lain kot

Kebetulan je tu. Saya minum air gula 2 kali okay je. Awal pregnant & hujung2 pregnant. Doa yang baik2 & fikir yang baik2 sis