Minum air gula

Hi nak tanya gula 6.7 selepas mkn tak normal ke?sy dah 31w.lepas check gula..sy kena minum air gula lg.. termasuk ni 3 kali kena minum .

4 Các câu trả lời

kalau check bsp awal pagi tu yg puasa punya mesti tak lebih 5.3. kalau lepas makan, paling kurang 2jam lepas makan mesti tak lebih dari 6.7. dalam buku pink ada sis tulis 😁. kalau minum air gula mlm kul 10pm kena puasa esoknya amik darah sebelum minum gula - tak lebih 5.3 lepas 2jam minum gula - tak lebih 6.7 sis sangkut ke? kalau dah sangkut selalu nurse tak suruh minum dah kali ke3. dia terus akan check bsp je sampai bersalin. macam saya sangkut gdm. bacaan sebelum minum air gula tu tinggi daripada lepas minum air gula 🤣. nurse tak suruh da minum kali ke3 dia suruh check bsp sahaja sampai saya bersalin.

sis cek bsp ke,,nurse kk sye ckp klau ptg/lepas mkn,,xblh lebih dari 6.5

knpa smpi 3x sis? xda sangkut kencing manis kan

Berat naik byk ke?