Betul ke?

Hi mommies! nak tanya base on experience yg dah melahirkan. mmg betul ke kalau yg suka makan masam2 masa pregnant keluar anak lelaki dan yg suka makan manis2 anak perempuan? sbb sy pregnant first baby ni suka mkn masam2 je. nak scan gender awal lg. saje nak tahu.

41 Các câu trả lời

Depends naluri sndri sis😁 tpi dlu sya pon suka manis2, buahan2... Skali scan baby gurlz... Naluri sya pon say its a gurlz... Now scnd prgnnt ni x brapa suka manis even masam2... Slera mmng x tentu lar... Tpi scan baby boy xtaw lar law kuar nnt😆 mynaluri aty pon rsa mcm baby boy... #24weeks now#

4y trước

pening baca

Masa preggy mmg suka sgt makan manis2, pastu malassss sangat, scan gender dah 2 kali tak nampak2, dr kata selalu x nampak ni girl.. dan bila keluar pon mmg baby girl.. tp xtau kenapa malas sgt waktu pregnant dulu 🤣🤭.. alahan pon terus sgt sampai tak boleh masuk dapur.. hmm

Sya awal dh teringin mkn masam2,smpai 4 bulan muntah dh kurang ,muka naik jerawat teruk, malas make up,xblh bau masakan dgn bau suami, suami tgok attitude sya rase2 mcm baby boy, mak mertua pun ckp boy ..alhamdulilah scan2 memg boy 😍.. nie pengalaman Sya...

Adik ipar sy sruh sy try beli bnda alah ni.. Rsa mcm nk try.. Yelar cm sy baby first kn so teruja sgt nk tgk baby..😄..sbb nk tgu scan kna tgu 18week keatas.. Bnda ni 8week keatas dh blh cek.. Sj nk thu.. Nti 18week blh scan lg tuk confirm kn

4y trước

Yeker.. Klau cmtu xnk lar beli.. 😅.. Haha Tular nk tgu baby 18week lmbt lg sy bru almost 11week.. Tq taw awak bgthu..

Anak first suka msam..girl,anak ke dua suka manis..girl,anak ketiga suka manis..boy, anak keempat suka masam..boy..kali ni pregy saya suka mkn masam n manis..x tau lg la boy ke girl..ape2 pun..asalkan anak sihat

4y trước

Dah cek..bukan twins..walaupun belah en suami ada twins..x de rezeki nak dpt twins dah hu..hu..

Xdelah..xbetul tu. Suka mkn bnde masam masa mula2 yg morning sickness je sbb muntah,loya,pening. Nnti bila selera mkn makin bertambah nak2 dah msuk 3rd trimester mesti nk cari makanan yg manis

Sya lak suke msam2, mnis2 pon sya suke...pedas2 tu brhntu sya ni, tpi aritu scan dktor kate girl...dy xsmstinye sis, pemakanan xmnentukn jntina dy, better sis gi jek scan...😊

Saya sblom pregnant suka mkn bende msm2 tapi waktu pregnant tak sentuh lngsung bnde msm pdhal saya hntu bnde msm.. semua nk mkn bnde manis2 je , sekali lahir kuar baby boy..

Xthu lah plop saya..masa pregnant yg suku dulu MMG xsuka mkn yg manis2 ,pastu terlampau rajin ,yg no 2 nie MMG malas 2 buat kerja rmh xthu kena,suka mkn makanan yg manis2

Tak jugak. Saya dapat baby boy. Tapi sepanjang mengadungkan dia. Semua asam saya cuba elakkan. Bila rasa nak makan. Ada je yg tegur. Jangan tak berkhasiat.😂😂