Kesan gelap2

Hi mommies .. Mau tnya ba ada ka cni mummy2 yg ada gejala, kulit bhgn lipatan semakin gelap? Contohnya mcm bhgn leher, ketiak.. itu normal ka ya dan kesan2 tu akan hilang ka slps bersalin atau kita perlu rawat dgn produk yg sesuai bru hilg? sbb sblm pregnant xda. Ne pregnancy pertama jd xda pengalaman lg 😅

6 Các câu trả lời

Normal 😊 especially if pregnant baby boy. Lepas beranak nnt takes time utk putih balik. Time pantang kena jagaa laa. Beli product scrub2. Hitam2 tu senang keluar time pantang sbb badan kita tgh panas.

3y trước

Happy to hear that.. risau jg sis.. hrp lps bersalin nnt cpt2 back to normal sbb bhgn tu laa plg sah mau tanggal kesan2 gelap sbb bhgn pelipat kn hari2 bekerja 😅 dan kalau btl pembawaan baby boy, its a bonus utk sy ☺️

normal sis. hormon bdan kta. sy pun ktika jd gelap,leher, celah kelengkang,rsa nk letak pemutih ja. 😂😂😂😂

Sy xpasti lg sbb Blum bersalin. tp mmg hitam celah2 tu. masa pregnant ada try tonyoh skrub. cerah sikit tp xhilang. huhu

3y trước

Normal je sis time mengandong memang hitam semua celah celah, nnti bila dh bersalin makin hilang sendiri jadi putih asal semula, jgn bimbang tu hormon kita

lepas brsalin hilang la tu hehe. pmbawaan baby sis

3y trước

ye jgn rsau hehhe sy pun masi newbie

ade...tapi akan hilang bila dah bersalin nnti

3y trước

Ohh yaka.. mulanya rsa mcm ne jg yala xpernah kn.. perubahan tu bt tkejut jg sbb sblm ne mmg xda.. apapun thanks sis sbb sudi jwb 😘